torstai 11. tammikuuta 2007

Rutiinit muuttuvat

Nyt tulee mutkia arkeen. Työnantaja ilmoitti, että työaikani muuttuu pysyvästi klo 10-18. Nyttemmin olen tehnyt vuoroja, jotka vaihtelevat alkaen aamuviidestä kello kymmeneen. Yleensä olen päässyt töistä klo 16 tai klo 17. Lasten hoitoralli on ollut helppo jakaa vaimon kanssa ja salille on päästy yhtä aikaa - ja lapset tietysti lapsiparkkiin.

Mutta nyt tosiaan täytyy laittaa rutiineita uusiksi. En voi tuijottaa vain omaa napaani, vaan myös neljän muun ihmisen elämää. Melkoista taiteilua mahduttaa lasten hoitoon viemiset ja hakemiset, treenit, kotityöt ja muu elämä tähän. Pitäisikö tässä siirtyä pysyvästi treenaamaan aivan aamuvarhaisella, jotta voin viedä lapset hoitoon?

Kovin paljoa ei naurata, kun ansioni tippuvat, koska en voi enää tehdä aamuvuoroja enkä saa sieltä tulevia lisiä. Jotain pientä korvausta on tästä pakkopullavuorosta tulossa, mutta se ei taatusti ole kuin pieni osa aamuvuorojen korvauksista.

Täytyy olla tietysti iloinen, että työt jatkuvat ja kuukausipalkka tulee. Saapahan elätettyä perheen, maksettua velkoja ja kustannettua salikortin. ;-)

Ei kommentteja: