torstai 23. lokakuuta 2008

Syyshaba 2008: Väliraportti

Syyshaba 2008 -projektini on puolivälissä ja kävin mittauttamassa tulokset Urheiluopistolla. Tulokset olivat todella yllättävät - positiivisella tavalla! Painoni on noussut kahdessa kuukaudessa kaksi kiloa. Pihtimittauksissa selvisi, että rasvaprosenttini on pienentynyt samaan aikaan. Eli suomeksi: olen saanut lihasta ja säästynyt uudelta läskiltä! :-D

Painoni oli projektin alussa 78,0 kiloa ja tänä aamuna 79,9 kg. Rasvaprosenttini putosi 19,2:sta 18,5 %:een. Eli rasvaton painoni nousi tuossa ajassa kaksi kiloa!


Kehonkoostumusmittauksessa en käynyt elokuussa, vaan viimeksi huhtikuussa. Mutta sielläkin kehitystä on tapahtunut kevääseen verrattuna.


Inbody 3.0 -laitteen mittaustuloksista olennaisimmat:


Paino: 79,9 (-0,6 kg huhtikuusta 2007)
Lihasmassa: 61,6 kg (+0,8 g huhtikuusta 2008)
Rasvamassa: 14,8 kg (-1,5 kg huhtikuusta 2008)
Rasvaprosentti: 18,6 % (-1,6 % yks.)

Fitness indeksi: 87 (+2) ("toimintakykyisyysindeksi", arvoon vaikuttaa mm. lihas- ja rasvamassan suhde, yli 80 = hyvä arvo)

Tässä neitimäisen pienet sarjapainoni Starting Strenghtin aikana (sarjat siis 3x5):

Kyykky: 60 kg ---> 95 kg
Penkki: 50 kg ---> 65 kg
Mave 50 kg ---> 75 kg
Sotilaspunnerrus: 27,5 kg --->37,5 kg
Soutu tangolla: 20 kg ---> 45 kg (tämä oli ihan uusi liike minulle ja aloitin ihan nollasta)

Failure tuli kerran penkissä, kun yritin 67,5 kg sarjoja - juuri ennen flunssaan sairastumista. Minulla oli alkanut oireilla vasen olkapää, ja se tuntui pahiten kun laskin tangon kyykätessä harteille. Tuo treenitauko vei olkapääkivut mukanaan.

Eli yhteenvetona voin todeta, että raskaiden perusliikkeiden ohjelma Starting Strenght todella toimii! Kahden kuukauden aikana tuli vain yksi viikko taukoa flunssan takia ja otin vähän takapakkia painoissa (liikaakin, näin jälkikäteen tuumattuna). Vaikka olen harrastanut kuntosalitouhua jo muutaman vuoden, en ole kehittynyt kovinkaan kehuttavasti. Monijakoiset, konepainotteiset ohjelmat ovat ilmeisesti tähän olleet syynä - ja toki pari loukkaantumista matkan varrella on aiheuttanut roimaakin takapakkia kehityksessä.

Ruokavaliosta vielä sen verran, että olen syönyt noin 2800 kcal, makroravinnejakauma on ollut 30/40/30. Aerobista olen tehnyt noin kerran viikossa ja lisäksi vähän lyhyiden (3 km) työmatkojen pyöräilemistä.

Koko projektin tavoitteena oli saada vajaassa 4 kk:ssa kaksi kiloa uutta lihaa. Ja sain sen jo puolivälissä projektia! :-D En kuitenkaan heitä hommaa läskiksi, vaan tavoittelen vieläkin parempaa kondista.

Ja mikä parasta, olen tällä hetkellä paremmassa lihassa kuin kertaakaan näiden treenivuosien aikana, siis paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin!!! :-D

Nyt olen siirtynyt Bill Starrin 5x5 SF-ohjelmaan ja odotan mielenkiinnolla, minkälaista kehitystä saan sillä aikaan.

Ei kommentteja: