perjantai 27. huhtikuuta 2007

Ohi on! :-D

Dieetti nimittäin. Kaikkiaan dieettipäiviä kertyi 110. Tänään aamulla oli totuuden hetki, kun kävin mittauttamassa rasvaprosenttini pihdeillä ja teettämässä kehonkoostumusmittauksen InBody-laitteella.

Tässä mittausten olennaisinta dataa:

Kehonkoostumusmittaus:

Lihasmassa: 56,4 kg (-1,0 kg helmikuusta 2007)
Rasvamassa: 9,9 kg (-0,9 kg helmikuusta 2007)
Rasvaprosentti: 14,2% (-0,9% yks.)


Pihtimittaus:

Rasvaa 14 % [rasvaa 9,7 kg (-1,4 kg helmikuusta 2007), rasvaton painoni 59,7 kg (-0,6 kg helmikuusta 2007)]

Dieetin jälkipuoliskolla uskalsin syödä vähän enemmän, kun ensimmäisen kahdeksan viikon aikana paino oli pudonnut roimasti. Lisäsin proteiinin ja hiilihydraattien määrää ja sitä kautta luonnollisesti myös kokonaisenergiansaantini kasvoi.

Painoni putosi dieetin loppupuoliskolla vielä kaksi kiloa, puolet oli läskiä ja puolet lihasta. Tavoitteena oli karistaa 17 viikon kaikkiaan neljä kiloa, joista 3,5 kg olisi rasvaa ja puoli kiloa lihasta.

Koko dieetin saldona karistin painoani paljon tavoitetta enemmän eli 7,1 kiloa. Lihasta katosi melkein puolet, 3,1 kg. Läskiä sentään lähti vähän enemmän, 3,7 kg.

Eli olen kyllä erittäin tyytyväinen tuloksiin. Rasvaprosenttini on alhaisempi kuin ikinä aikuisiällä eli 14%.

Lihaskato on tietysti valitettava asia, mutta yritän vuoden loppuun mennessä kerätä nälkiintyneeseen kroppaani uutta lihaa. Läskiäkin tulee varmasti sivutuotteena, mutta toivottavasti mahdollisimman vähän.

Mielenkiintoista oli huomata, että ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen InBody laite suositteli minua hommaamaan lisää rasvaa. :-D Laitteen mielestä minun pitäisi kerätä läskiä 0,7 kiloa ja lihasta 0,5 kiloa, jotta olisin ihannemitoissa. Tähän asti laite on kehottanut minua karsimaan vähän rasvaa, joten olipas oikein hauska yllätys.

Tänään sitten herkuttelen pizzalla. Aloitin jo töissä ottamalla hyvällä omallatunnolla munkkirinkelin ja yhden suklaakonvehdin. Iltapäivällä haemme kaupungin suurimman kotipizzan koko perheelle ja sitten illalla muutama siideri sekä mahdollisesti pientä ulkoilua. Juhlaan on aihetta, olen kova jätkä! ;-)

Ei kommentteja: