perjantai 30. lokakuuta 2009

Vihersmoothie-viattomuus meni

Inspiroiduin niin tuosta edellisessä postissa mainitsemastani mausteisesta vihersmoothiesta, että ostin ainekset kaupasta. Vain vehnänorasjauhe jäi puuttumaan. Kävin kunnon porvarillisessa K-kaupassa, josta löysin osan aineksista vielä luomuna. :-D

Pistin blenderiin seuraavat ainekset:

- kaksi luomuomenaa kuorineen mutta ilman siemenkotia (198g)
- puolikas kuorittu sitruuna (45 g)
- kaksi sellerinvartta (60 g)
- inkivääriä muutaman sentin pätkä (14 g)
- vajaa teelusikallinen kurkumaa (alle 1g)
- teelusikallinen spirulinaa (3 g)
- kuorittu luomukiivi (65 g)
- kuorittu banaani (120 g)
- n. 3 dl vettä

Kaikki nämä huolella sekaisin ja tuloksena oli ektoplasmaa muistuttava vihreä neste. Sattumia oli yllättävän vähän, smoothiesta tuli odotettua juoksevampi. Maku oli yhtä aikaa lievästi tulinen ja samalla todella kirepän raikas. Ei ollenkaan niin pahaa kuin aiemmin kokeilemani superfood-smoothiet! Toki tätä ei voinut huitaista huiviin kerralla, sillä tästä pitäisi ohjeen mukaan tulla kait kaksikin annosta. Minä ryystin (ja pureskelin) koko satsin.

Tämän smoothien terveellisyyden todella pystyi maistamaan (kertyihän kasviksia liki puoli kiloa)! Ja tuntui, että flunssainen oloni olisi helpottanut aika pian - tai sitten vain kuvittelin niin.

Tässä ravintoarvot: 245 kcal, 3.3 g prot, 48 g hiil, 2.6 g rasvaa, 8.5 g kuitua.

Tätä teen kyllä toistekin, se on vissi! Vaikka vielä viikonlopun aikana.

BTW, jotta totuus ei unohtuisi: söin vielä illalla Mäkkärin caesar-salaatin (ilman krutonkeja) ja varsin ison satsin lisäaineillä kyllästettyjä irtokarkkeja. ;-) Toivottavasti viimeksi mainitut myrkyt eivät nollanneet vihersmoothien positiivisia vaikutuksia.

2 kommenttia:

Hermis kirjoitti...

Me too. Nimittäin vetäisin vihersmoothiet flunssan karkotukseen. Toimii! Vai oisko se sittenkin vaan aika parantanut ;)

Monta päivää oon jo yrittänyt saada omaa flunssasmoothie -reseptiäni linjoille, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Josko huomenna..

Toivottavasti voit jo paremmin.. ja ellet, niin tulehan kurkkimaan järkkyhyvää smoothie -respaa! Pääset testirotaksi. Täytyyhän meidän todistaa, että se todellakin toimii! ;)

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Morjesta taas, Hermis!

Flunssa on tosiaan voitettu, mutta vihersmoothieiden juominen ei.

Tosiaan, voihan olla, että olisin parantunut muutenkin flunssasta, mutta eihän sitä varmasti voi tietää.