Sain Postin Ollin eli Luomu-Tarzanin lupaamia vinkkejä ja reseptejä superfood-smoothiehin, mm. chocolate blissin käyttöön. Irvistelyä aiheuttavat kaakaopavut suositeltiin dipattavaksi esim. hunajaan. Olli rohkaisi minua lisäämään hyvälaatuisia hiilareita ruokavaliooni mm. näin:
"olennaistahan ei ole hiilareiden absoluuttinen määrä, eikä edes
glykeeminen indeksi, vaan hiilarimäärä suhteessa ravinnemäärään. Ja
hyvä myös muistaa, että raaka, käsittelemätön, kokonainen "hiilari"
toimii kropassa ihan eri tavalla kuin kuumennettu. Näistä syistä
raaka, tuore, entsyymipitoinen Mustikka tai tuore omena suoraan
puusta/maasta ei rasita kehoa tai aiheuta sokerihumalaa vaikka siitä
saisi kuinka paljon sokeria - ja täyteen tulee sitäkin nopeammin. Keho
tunnistaa tavaran ja osaa sammuttaa ruokahalun ajoissa.
Superfoodeja voi ja kuuluu ja kannattaa (ainakin aluksi) makeuttaa
sopivasti hunajalla, marjoilla, luomubanaanilla tai vaikka Vanilla
Agavella. Muuten ne kaakaopavut ovat liiankin tujua tavaraa, macasta
puhumattakaan! Rasva, kuten kookosöljy ja cashewpähkinä, myös
laimentaa ja tasapainottaa makua mukavasti!"
2 kommenttia:
Moi,
Mielenkiintoinen blogi sinulla. Varsinkin nuo smoothie kokeilut ovat mielenkiintoisia :)
Mitä Maca-jauhetta käytät, itse olen käyttänyt cocovin jauhetta ja olen sekoittanut sitä pelkästään veteen ja minusta ainakaan sen maussa ei ole vikaa.
Toisaalta minulla on kyllä muutenkin, niin oudot makutottumukset, että se saattaa vaikuttaa asiaan :)
Moro, Luolamies!
Kiitos käynnistä ja kommentista.
Oma maca-jauheeni on merkkiä Detox Your World. Ja se ei maistu minun suuhuni makoisalta.
Lähetä kommentti