torstai 8. lokakuuta 2009

Hesari pohtii vaihtoehtoja lautasmallille

Antti Heikkilän Pravdaksi mollaama Suomen suurin sanomalehti Hesari pohtii tänään paperiversiossaan vaihtoehtoja lautasmallille. On hienoa, että Hesarin kokoinen lehti osallistuu vaihtoehtoruokahörhöjen nettiyhteisöissä käytävään keskusteluun, mutta kauhean kriittinen juttu ei ollut. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara (jonka Luomu-Tarzan halusi taannoin panna viralta) pääsee jutussa aika vähällä, vaikkakin lehti mainitsee voita ja lihansyöntiä väheksyvän naisen työskennelleen aiemmin Margariinitiedotuksessa ja Pro Kala ry:ssä.

Parasta antia jutussa ovatkin valtavirran suosituksista poikkeavien ruokavalioesimerkit. Tosin mielestäni huvittavin heistä on helsinkiläisvegaani, joka vetää kasvisten lisäksi viljoja ja rypsiöljyä... Hän toteaa mm. että "hiilihydraatit eivät muutu elimistössä rasvaksi ellei niitä mätä kilokaupalla". No, tuosta olen tietysti toista mieltä. Sen sijaan kaksi muuta esimerkkihenkilöä ovat vakuuttavampia. Raakaruokia ja superfoodia nauttiva kaveri on selvästi
Tarzan-Ollin koulukuntaa, uuskivikautista dieettiä noudattava rouva noudattelee pitkälti Hermiksen ja Faidran oppeja.

Hesarin artkkelia lainaa toinen iltapäivälehti.

Hesarin verkkolehdessä oli myös
artikkeli, jonka yksi kohta huolettaa: "Ruokatieto aikoo lopettaa rahoituksen puutteessa luomutiedottamisen". Se on harmi luomuaatteen laajemmalle leviämiselle, mutta onneksi nykyään on paljon muitakin kanavia saada luomutietoutta kuin tuo virallinen äänitorvi.

Ei kommentteja: