sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Nokia Sports Tracker testissä

Sain asennettua uuteen luuriini Nokia Sports Tracker -ohjelman. Kyse on puhelimen satelliittipaikantimen kanssa toimiva, juoksu- ja kävelylenkeistä tms. liikuntasuorituksesta tietoja kirjaava ohjelma. Tärkeintä on GPS:n avulla tehtävä lenkin pituuden mittaaminen. Minä olen tähän mennessä käyttänyt siihen paitsi pururadan opasteita, myös omaa arviointiani.

Sports Tracker on todella helppo käyttöinen ohjelma. Parilla napin painalluksella laitoin sen päälle ja lähdin hölköttelemään (tietysti samasta puhelimesta pistin myös musiikin soimaan ;-) Heitin peruslenkin läheisellä kuntopolulla - tällä kertaa kiskaisin puolivälissä lenkkiä myös kahdeksan vetoa intervalleja - ja se osoittautui pidemmäksi kuin olin opasteista ja omista arvioista laskenut. Nokia Sports Tracker laski lenkin pituudeksi 7 kilometria, kun itse olin arvioinut sen jopa 2 km lyhyemmäksi... Tietysti satelliittipaikannin voi olla väärässäkin, mutta en oikein usko.

Kotona tuuppasin tekemän lenkin tiedot Nokian nettipalveluun. Ja se näyttää tältä. Lenkistä tuli paljon dataa, josta suurin osa on tietysti ihan tyhjänpäiväistä. Mutta tärkeintä on siis matkan pituus ja keskinopeus. Näistä tiedoista puuttuvat enää sykelukemat (toki ne voi syöttää jälkikäteen manuaalisesti), jotka ovat vielä erikseen sykemittarilla. Vielä kun ne saisi liitettyä tähän, niin sitten kaikki lenkillä ja muussa liikunnassa tarvittava eli sykemittari, soitin ja matkatietojen keruulaite olisivat samassa paketissa - mutta nyt sentään kaksi viimeksi mainittua. Tällä lelulla on kiva leikkiä, ja samalla leikin varjolla saan lisämotivaatiota ja mielenkiintoa aerobisiin harjoituksiin.

Ei kommentteja: