torstai 26. helmikuuta 2009

VVLLA-projektin saldo

Kahden kuukauden miniprojektini on nyt saatu päätökseen. Vielä vähän lisää lihaa alkuvuonna (VVLLA) -projektissa tavoitteena oli saada kerättyä nimensä mukaan himpun verran uutta filettä ennen vähähiilarista dieettiä.

Tavoitteeni oli kerätä kahdessa kuukaudessa puoli kiloa lisää lihasta ja korkeintaan puoli kiloa laardia. No, tällä kertaa puolet projektista meni vituralleen, kun koin tähänastisen elämäni karseimman sairasteluputken. Flunssa iski perätysten monta kertaa ja kerran sen muotona oli raju oksennustauti. Lopulta pääsin kahdeksan viikon sijaan treenaamaan vain neljä täyttä viikkoa Bill Starin Single Factor 5x5 -ohjelmaa. Mutta onhan sekin jotain.

Mitä tuli tulokseksi? Puntari näytti painoa tulleen hivenen yli kaksi kiloa lisää. Pihtimittaus osoitti, että painonlisäyksestä suurin osa, 1,5 kiloa on läskiä. Mutta olin onnistunut kuitenkin keräämään myös vähän lisää lihasta eli 0,6 kiloa. Olosuhteisiin nähden onnistuin mielestäni hyvin. Rasvaprosentiksi pihdit näyttivät 19,7% eli varsin korkeaa lukemaa. InBodyn kehonkoostumusmittauksen perusteella rasvat ovat 18,9%. Mielenkiintoista, että samaisen vempeleen mukaan olisin kerännyt peräti 1,7 kiloa lihasta ja vain 0,3 kiloa läskiä sitten viime joulukuun edellisen mittauksen. Pidän edelleen luotettavampana todellisen ammattilaisen pihtimittausta.

Eli olen onnistunut lisäämään pikku hiljaa lisää lihasmassaa viime kesästä lähtien. Pihtimittausten perusteella rasvaton massani on noussut sieltä peräti 3,1 kiloa! :-o Olen tällä hetkellä parhaassa lihasmassassa ikinä, rasvaton painoni on 66,1 kiloa. Eli saan olla tyytyväinen itseeni ja kehitykseeni! :-D

Tästä on hyvä lähteä kohti vähähiilarista dieettiä ja keveämpää kesäkuntoa.

Ei kommentteja: