tiistai 3. marraskuuta 2009

Superfoodeja halvemmalla Amerikasta

Kävin huvikseni vertailemassa parin superfoodin hintoja nettikaupoista. Mukana on kaksi suomalaista eli Puhdistamo ja Cocovi sekä jenkkikauppa iHerb.

Löysin iHerbistä sekä gojimarjoja että maca-jauhetta, jotka ovat suosikkejani superfoodeista. Ja miten kävi?

Amerikasta tosiaan saa halvemmalla superfoodejakin.

Pienen, 199 gramman goji-marja -pussin kilohinnaksi tulee iHerbissä 35,03 euroa. Se on liki kaksi euroa halvempi kuin Puhdistamon kilon säkki ja vajaan euron halvempi kuin sama pussi Cocovilla.

Maca-jauheessa hintaero on paljon räikeämpi. Jenkkikaupan jauhe maksaa 27,9 euroa kilo. Puhdistamon halvin maca-jauhe maksaa 46,91 euroa kilolta. Cocovilla on valikoimissa vain yhden sortin macaa, joka maksaa 42 euroa kilolta.

Merkit ovat toki Jenkkilässä toisenlaiset kuin kotimaan verkkokaupoissa. Luomua lupailevat amerikkalaisetkin omansa olevan, joten tuskin mitään sen pahempia myrkkyjä sisältävät kuin suomalaisetkaan.

Todennäköisesti tilaan seuraavan vitamiinitilauksen yhteydessä myös superfoodeja Amerikasta. Ja oli taas mielenkiintoista huomata Cocovin olevan jälleen hieman halvempi kuin Puhdistamon. Jälkimmäisestä tilaan jatkossa vain niitä tuotteita, joita en muualta saa ollenkaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tilaisin itsekin useammin jenkkilöistä mutta pelkään aina että jää tulliin kiinni. Esim. mulberries-pussi on Sunfoodin omilla sivuilla yli kympin halvempi kuin Puhdistamossa, aika älytön ero (sama pussi näyttäisi olevan). Onneksi brittiläisistäkin kaupoista löytyy superfoodeja suht´sopu hintaan.

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Morjens, anonyymi!

Olen tilannut tähän asti lähinnä vitamiineja puolenkymmentä kertaa eikä kertaakaan ole jäänyt mitään tulliin. Aion jatkaa ja luotan yhä tuuriini.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo varoittelu tavaroiden tulliin jäämisellä tuntuu olevan omituisen yleistä netissä kun lukee iherbiä koskevia keskusteluja. Melkein epäilyttää että jotkut masinoivat näitä varoitusviestejä. Tämä tekniikka (kilpailijoiden mustamaalaus) tuntuu olevan yleistä verkkokauppojen kohdalla.

Iherb on hyvä. Tulliraja 50€ ei ole läheskään niin paha este tilaukselle kuin tuo painoraja. Mutta ainahan voi tehdä useamman tilauksen ja maksaa useammat postikulut ja silti säästää rahaa!

Anonyymi kirjoitti...

No mulla on kyllä ihan henk.koht. jäänyt useamman kerran tavarat tulliin (ei iherbistä tilattu), myös sellaisessa tapauksessa ettei toi euroraja ole ylittynyt. Itse "pelkään" lähinnä sitä että JOS tavara jää tulliin ja tuote sisältääkin sitten liikaa jotain ainetta ja näin ollen päätyy roskikseen.

-toi ensimmäinen anonyymi