maanantai 5. toukokuuta 2008

Kesäkevennys-projekti

Tänään alkaa uusi projektini. Sen tavoitteena on saada fläsäkerrosta vähän ohuemmaksi ja pitää niin paljon lihaksia kuin mahdollista.

Käytännössä Kesäkevennys-projekti on ultrakevyt dieetti, jota ryyditän aerobista lisäämällä.

Kun olen tähän saakka syönyt noin 3000 kaloria vuorokaudessa, pudotan siitä 10-15% eli 2500-2700 kcal/vrk. Makroravinnejakauma on ennallaan eli 30/40/30. Lisäksi ajattelin kokeilla monien mainostamaa CLA:ta, joka on meikäläiselle uusi tuttavuus. Sen rasvaa polttavasta vaikutuksesta on kiistanalaisia tuloksia, mutta kun sen kerrotaan lisäävän myös vastustuskykyä sairauksia vastaan, niin pakkohan tuota on testata.

Salilla aion käydä edelleen neljä kertaa viikossa. Lisäksi yritän mahduttaa viikko-ohjelmaani peräti kaksi aerobista harjoitusta, siis hölkkä/juoksulenkkejä. Ensin teen ihan peruslenkkejä muutaman viikon, kunnes saan kuntoni vähän kohenemaan. Sen jälkeen toinen lenkeistä on intervalli-harjoitus.

Kesäkevennys-projekti kestää elokuun loppuun saakka eli viikot 19-35, siis kaikkiaan 17 viikkoa.

Puntarin lisäksi tarkkailen edistymistäni mittanauhalla. Aion mitata tärkeimmät ympärysmittani kuukauden välein. Elokuun lopulla käyn tietysti myös jälleen kehonkoostumus- ja pihtimittauksessa.

Mikä voisi olla realistinen tavoite tuossa ajassa? Mittanauhan toivon tietysti näyttävän selvästi kapeampaa vyötäröä, mutta myös puntarin lukeman toivon heilahtavan alaspäin. Tavoitteeksi asetan kahden kilon painonpudotuksen, josta toivottavasti 1,5 kiloa on läskiä ja vain 0,5 kiloa lihasta, siis 80,5 kg:sta 78,5 kg:hen. Dieetillä en onnistunut näin edullisessa suhteessa karistamaan läskiä ja säilyttämään lihoja, mutta ehkä nyt?

Ei kommentteja: