tiistai 8. syyskuuta 2009

Ensimmäinen superfood-smoothieni

Innostuin kokeilemaan superfood-smoothien tekoa, kiitos Viidakkomiehen vaahtoamisen.

Ja näitä siihen laitoin:
- 50 g cashew-pähkinää
- 300 g vettä
- 30 g luomuhunajaa
- 20 g cacao powder
- 15 g incan berries
- 196 g wok n roll kookoskerma
- 75 g avokado
- 20 g dymatize Iso 100 -proteiinijauhetta (suklaan makuista)

Sekoitin ensin pähkinät ja veden, jotta sain pähkinämaitoa pohjaksi. Sitten lisäsin muut aineet (avokadon kuorin ja otin kiven sisältä pois) ja sheikkasin kunnolla. Maku on... aika tumman kaakaoinen, jopa liiankin kipakka. Ehkä ensi kerralla pistän tuota luomuraakakaakaojauhetta vähemmän. Ei tästä kyllä taivaat auenneet, kuten Postin Olli jaksaa hehkuttaa. Toisaalta ei tämä ole puhdasoppinen superfood-smoothien, sillä lisäaineita on kookoskermassa (taisi olla peräti viisi e-ainetta!) ja proteiinijauheessa. Mutta jostakin on aloitettava!

Pistin kaikki aineet kalorilaskuriin ja huomaamattani tein varsinaisen energiapommin! :-o
Ravintosisältö (koko satsi): 1303 kcal (!!!), 42 g prot, 63 g hiil, 86 g rasvaa.

Tämä ensimmäinen kokeilunihan siis ei ollut missään mielessä mikään ketogeeniselle dieetille sopiva, hiilareita tuli yli 63 grammaa, joista miltei puolet hunajaköntistä. Ensi kerralla pistän myös vähemmän hunajaa. Ja hiilareita karttui myös raakakaakaojauheesta, jota pitää laittaa niin ikään pienempi määrä ensi kerralla.

LISÄYS: En tiedä johtuiko se smoothiesta, univelasta vai olenkohan tulossa kipeäksi, mutta äskeisen nautittuani olo oli vähän omituinen. Pieni kuvotuksenkaltainen tunne häilyi taustalla ja kropassa tuntui kihelmöintiä. Yritin ottaa päiväunet aamuvuoron päätteeksi, mutta en saanut unta. Oliko tämä liiallinen energiapommi?

Ei kommentteja: