keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Syyshaba 2008: Loppuraportti

Kävin tänään mittauttamassa rasvat ja kehonkoostumuksen Urheiluopistolla. Syyshaba-projektihan alkoi syyskuun alussa ja päättyy tämän viikon eli viikon 51 lopussa. Työ on kuitenkin tehty ja tulokset mitattu.

Painoni oli projektin alussa 78 kiloa. Tänä aamuna puntari näytti 80,2 kiloa. Rasvaprosenttini (pihdeillä mitattu) oli projektin alussa 19,2 %. Tänään pihdit näyttivät 18,3 prosenttia. Rasvaprosentti on siis pudonnut 0,9 prosenttiyksikköä. Rasvaton painoni on noussut koko projektin aikana 2,5 kiloa.

Tavoitteeni oli saada kerättyä projektin aikana kaksi kiloa lihasta. Ja yllättävää kyllä, ylitin tavoitteeni, kun uutta habaa kertyi peräti 2,5 kiloa! :-D

Parasta kehitykseni oli elo-lokakuussa, jolloin otin käyttöön brutaalin ja tehokkaan Starting Strenght -ohjelman. Siinä lisättiin painoa jokaiseen liikkeeseen 2,5 kiloa jokaisella treenikerralla. Ohjelmassa käytettiin isoja perusliikkeitä, ei mitään hilavitkuttimia. Tuo ohjelma pakotti ruipelon varteni kasvusysäykseen.

Kun Starting Strenghtin painot kävivät liian rankoiksi, vaihdoin ohjelmaa. Nyt kuvioihin tuli Bill Starrin Single Factor 5x5. Se on ikäänkuin seuraava evoluution askel Starting Strenghtistä, mutta painoja lisätään kerran viikossa eikä joka treenikerta.

Ohjelman vaihduttua sairastuin sitkeään flunssaan ja se piti minut kaksi viikkoa pois salilta. Lopulta pääsin tekemään ensimmäisen neljän viikon syklin läpi. Ohjelma tuntui rankalta, tehtiinhän nyt toistoja 5x5, kun SS:ssä niitä oli vain 3x5.

Ohjelman vaihdon myötä lisäsin myös energiansaantiani. Olin syönyt ensimmäiset kaksi kuukautta 2800 kcal, kun marras-joulukuussa sapuskaa kertyi noin 3000 kcal. Kovin suuresta muutoksesta ei siis ollut kysymys, mutta jotenkin vatsa tuntui turpeammalta projektin loppupuolella. Ehkäpä tuo 2800 kcal onkin ideaali meikäläisen maltilliselle bulkille?

Vaikka kehitys hidastui loppupuolella, olen tyytyväinen tuloksiin. Olen siis elämäni parhaassa kunnossa tällä hetkellä. Sanoin samaa jo lokakuussa, mutta onnistuin vielä pusertamaan puoli kiloa lihaa lisää silloiseen olemukseeni. Hyvä minä! :-D

Ei kommentteja: