keskiviikko 9. joulukuuta 2009

OMT-fysioterapeutin käsittelyssä

Kävin tänään ensi kertaa OMT-fysioterapeutilla. Sinne minut lähetti työterveyslääkäri, joka oli tehnyt diagnoosin lievästä skolioosista.

Fysioterapeutti vaikutti erittäin ammattitaitoiselta ja kokeneelta kaverilta. Hän kokeili rintarankani ja kaulani liikkuvuutta, hieroi ja aukaisi pari fasettilukkoa. Eikä tehnyt edes kunnolla kipeää! ;-)

Otin puheeksi myös ravinnon lihaskireyksien hoidossa ja hän osoittautui olevan Antti Heikkilän koulukuntaa. Hän kertoi olleensa CKD:llä aiemmin. Eli kaverin kanssa löytyi nopeasti yhteinen sävel! :-D Ravintoon liittyen hän ei ollut kuullut MSM:stä mahdollisten lihaskireysten ja nivelvaivojen helpottajana.

Fasettilukkojen avaamisen jälkeen olo oli tosi hyvä ja ongelmapaikkojen liikkuvuuskin parani kertaheitolla. Avaaminen oli tietysti vain ensiapua. Ensi kerralla minulle tehdään mm. syvien lihasten kuntotesti ja harjoitusohjelma. Parempaan työergonomiaan on myös syytä kiinnittää huomiota: vanha läksy mm. pilates- ja joogatunneilta, mutta ilmeisesti osittain unohtunut sellainen. Sain uuden ajan jo ensi viikon lopulle.

Illalla, kun olin päivän ajan tehnyt tiukasti töitä päätteen ääressä, yläselän nikamat tuntuivat taas jäykiltä ja kipeiltä... En tiedä onko kyse fysioterapeutin käsittelyn aiheuttamasta jutusta vai oliko aukominen vain lyhyen ajan ilo.

Ei kommentteja: