perjantai 20. kesäkuuta 2008

Laihan läskin nillitystä

Isäukon kuittaus mökillä oli osuva, sattuvan osuva: kuntosalilla ja lisäravinteilla olen saanut itselleni mahaa, tai "vatsalihaksia", kuten olen joskus sanonut. Kyllä, olen laiha läski ja todella turhautunut siihen - taas kerran.

Luin Pakkotoistoa ja löysin taas jotakin kiinnostavaa, josta voi olla apua. Kyseessä on T-Nationin linkki joka on tosi kiinnostava. Siinä paasataan järjetöntä bulkkaamista vastaan ja teroitetaan järkevän, sopivien plus-kaloreiden puolesta. Linkissä on taulukko, josta voi laskea, paljonko olisi laskennallisesti optimaalinen määrä kaloreita, jotta mahdollisimman suurin osa painonlisäyksestä olisi lihasta ja mahdollisimman vähän rasvaa.

Koska oma rasvaton painoni oli huhtikuun lopussa 63,7 kg (rasvat 20,9%), eli 140.1 lbs, em. linkin taulukko sanoo optimaaliseksi kalorimääräkseni 2813 kcal.

Tällä pitäisi tulla 0.9 - 1.4 kg lihasta per kuukausi. Jos sitä ei tule, energiansaantia pitäisi varovasti nostaa 250 kcal kerralla, kunnes kasvua alkaa tapahtua.

Jos taas painoa tulee kuukaudessa enemmän kuin 1.4 kg, kertyneessä painossa on mukana todennäköisesti myös rasvaa. Jos taas paino nousee enemmän (2-3 kg), energiansaantia pitää pienentää.

Tämä on siis teoriaa, enkä tiedä, toimiiko se ollenkaan käytännössä meikäläisellä. Syksyllä aion kyllä kokeilla tuota, kunhan tämä Kesäkevennys-projekti päättyy.

T-Nationin artikkeli loppuu osuvaan lausauhdukseen: "Kenenkään miehen ei tarvitsisi olla 10% rasvoja lihavampi. Sitä ei ole vaikea saavuttaa, eikä siellä ole vaikea pysyä".

Olen päässyt aikuisiällä alimmillaan 14 % rasvoihin, reilu vuosi sitten ensimmäisen dieettini päätteeksi. Viime aikojen turhautumiset ovat saaneet minut miettimään uudelleen dieettiä. Onhan minulla takana yksi, epäonnistunut sellainen, joka söi lähes saman verran lihasta kuin läskiä. Mutta jos teen asioita eri tavalla kuin viimeksi? Aloittaisin korkeammilla kaloreilla, treenaisin salilla lyhyempää sarjaa, lisäisin asteittain aerobista, nyt myös intervalleja? Voinko onnistua ja saada vähärasvaisen, oikeasti atleettisen kropan, jossa on jopa vähän lihasta?

Ei kommentteja: