lauantai 16. tammikuuta 2010

Vuoden eka leuanvetotesti: Säälittävät 10

Olen suosiolla huilinut liki koko viikon ylirasitusoireiden takia. Maanantaina ja tiistaina niska, hartiat ja selkä laajemminkin oli jumissa - yksi syy oli sunnuntain pitkä sessio pelikonsolilla... Osa kivuista jäi fysioterapeutin pöydälle, mutta salilta pysyin poissa. Kävin lasten kanssa luistelemassa maantaina ja tiistaina, mutta siis aika pitkälle ulkoilu-laatuaika -mentaliteetilla, vaikka hiki tulikin kun aurasin kentän lumia maalilla ja vedin skidejä pulkassa pitkin jäätä.

Perjantania kävin tekemässä kevyen jumpan salilla. Lämmittelyn jälkeen tein leuanvetotestin ja tulos oli surkea: vain kymmenen leukaa. Se on siis yksi vähemmän kuin edellisellä kerralla. Parin minuutin huilin jälkeen vedin toisen sarjan ja tuloksena vaivaiset viisi. Ei siis ole kehumista tuloksissa. En kyllä odottanutkaan saavani ohjelman mukaista 20 leukaa ylirasituksen ja viikon lepäilyn jälkeen.

Kaikkinensa leuanveto-ohjelma ei tuonut luvattua 20 toistoa, vaan sain parhaimmillaankin vain 12 toistoa yhtäjaksoisesti. Löysin tuohon useita selityksiä: 1) Muu saliohjelmani on ollut aika rasittava - kolmesta kyykkysetistä viikossa huomautti myös fysioterapeutti. 2 ) Vielä kun tuohon lisää vähähiilariseen dieettiin, niin kroppa on kieltämättä ollut aika kovilla. Onneksi en ole vakavammin loukannut itseäni. Eli nyt teen leuanvetoja varmaan vähän harvemmin ja katson keväämmällä, otanko uuden yrityksen tällä systeemillä.


Tein muuten muutamia iikkeitä koneilla todella pitkän tauon jälkeen. Kokeilin nykyisen salin koneita ensi kertaa - enkä usko palaavani hevillä niihin. Vehkeet olivat hankalia säätää ja tuntuivat muutenkin tehottomilta isojen, vapailla painoilla tekemieni liikkeiden jälkeen. Joten koneet pidän jatkossakin tosi pienessä roolissa saliohjelmissani.

Ei kommentteja: