maanantai 18. tammikuuta 2010

Ensimmäinen raakasuklaani

Tein tänään elämäni ensimmäisen raakasuklaani. Alun perin motiivina oli tietysti kokeilla, onko Olli Postin ja muiden superfood-hörhöjen suklaahypetyksessä mitään perää. Toinen motiivi oli saada tuhottua raakakaakaojauhepussin sisältöä - se kun on sen verran pahaa jauhoa, ettei mene oikein minkään kanssa irvistelemättä alas.

Netistä piti tilata raakakaakaon lisäksi kaakaovoi (kiitos Luolamiehelle vinkistä, suosittelen muillekin ecodeal.fi -kauppaa) ja Ollin aivan aiheesta kehumat goji-marjat. Oman paikkakunnan kaupoista löytyi kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, luomu cashew-pähkinöitä ja luomu agave-siirappia.

Ohje oli Luomuttajat-foorumilta. Muutin sitä vaihtamalla rusinat goji-marjoihin ja lisäämällä agave-siirappia.

Tässä ainekset:

- 100 g kookosrasvaa

- 40 g kaakaovoita
- 21 g raakakaakaojauhetta
- 42 g goji-marjoja
- 26 g cashew-pähkinöitä
- 26 g agave-siirappia

Pistin astian kuumaan vesihauteeseen ja aineet sinne. Pähkinät murskasin sekaan. Kaadoin seoksen jääpalamuotteihin ja reiluksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Kaikkiaan syntyi 16 kappaletta.

Koko satsin ravintosisältö: 1593 kcal, 16 g prot, 63 g hiil, 133 g rasvaa.
Yksi n. 16 gramman suklaapala: 1oo kcal, 1 g prot, 4 g hiil, 8.3 g rasvaa.

Tällä reseptillä valmistettu raakasuklaa ei ole mitään ideaalista vähähiilarista sapuskaa, mutta kyllä viidellä palalla lähti kertaheitolla makeannälkä. Ja se maku? Yllättävän hyvä! Parasta, missä olen tähän asti käyttänyt maantiehiekalta maistuvaa raakakaakaojauhetta. Teen taatusti tätä toistekin.

1 kommentti:

Luolamies kirjoitti...

Siitä se raakasuklaan maistelu lähtee :)