sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Suklaabuumi

Kokeiltuani ensimmäisen kerran raakasuklaata alkuviikosta, ihastuin siihen. Olen tehnyt sitä sen jälkeen useita kertoja. Minun lisäkseni raakasuklaasta tykkäävät mussukka ja 11-vuotias esikoispoika. Kaksi nuorempaa muksua eivät ole maistamista enempää suklaaseen koskeneet.

Olen myös laskenut kyseisen terveysherkun ravintosisältöjä tarkasti. Huomasin ensimmäisen reseptini sisältävän liian vähän proteiinia ja päätin kokeilla vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta mukaan. Se teki suklaasta vähän kuohkeamman, mutta samalla saatoin jättää siirapin pois: eli vähemmän hiilaria ja enemmän proteiinia = parempi raakasulkaa vähähiilariselle dieetille. Toki Dymatizen amerikkalainen herajauhe pitää sisällään mm. keinotekoisia makeutusaineita ja muita lisäaineita eikä siis ole mitenkään parasta superfoodia, mutta se sallittakoon.

Liki Vähähiilarinen Voimasuklaa(tm):
- 100 g neitsytkookosrasvaa
- 50 g raakakaakaovoita
- 20 g raakakaakaojauhetta
- 40 g Heaven Mountain -gojimarjoja
- 40 g Dymatize ISO-100 vaniljanmakuista herajauhetta.

1 ) Raasta raakakaakaovoi astiaan.
2) Laita muut aineet samaan astiaan
3) Pistä astia lämminvesihauteeseen lavuaariin
4) Sekoita, kunnes rasvat sulavat ja ainekset sekoittuvat kiisselimäiseksi
5) Kaada jääpalavuokaan
6) Pidä jääkaapissa 1-1,5 tuntia
7) Vedä lärviisi

Ravintosisältö koko satsista (16 palaa): 1584 kcal, 47 g prot, 38 g hiil, 129 g rasvaa.
Ravintosisältö per pala (n. 16g): 99 kcal, 2.9 kcal, 2.4 g hiil, 8 g rasvaa.

Näitä on hyvä vetää pari vaikkapa ennen salitreeniä ja muutama treenin jälkeen. Mikä oivallinen laturi- ja palautusjuoman korvaaja!

Ei kommentteja: