torstai 21. tammikuuta 2010

A.W. Yrjänä: Solut ja aivot tarvitsevat rasvaa

Synkkämielinen rock-runoilija ja kulinaristi A.W. Yrjänä roimii kevyttuote-villityksen tänään Hesarin ruokasivuilla.

Kolumnissaan hän lausahtaa mm. näin: "Solut ja aivot tarvitset rasvoissa olevia entsyymejä ja aminohappoja rakennusaineksi. Etenkin lasten solut." Tekstissä saavat huutia mm. margariinit ja tiukan paskan höllentämiseksi muka-tarpeelliset sokerijogurtit.

Tornion lahja Suomen rockin ja runon taivaalle lausuu myös, että "On toki johdonmukaista, että jos kaapista löytyy kaikesta ravinto-arvosta puhdistettua valkoista vehnäjauhoa, niin juuston ja öljyn asemesta siellä on ruuan kaltaisia teollisia kemikaaleja. Se on suomalaisen ruokavalistuksen ja keskusliikevetoisen vähittäiskaupan suursaavutus.".

Että sillä lailla. Rasvaa, perkele!

Ei kommentteja: