perjantai 3. elokuuta 2007

Hyppääjän polvi

Kävin näyttämässä kipeytynyttä vasenta polveani fysioterapeutille. Hänen diagnoosinsa oli ns. hyppääjän polvi. Eli kyseessä on rasitusvamma, pieni tulehdus polvessa. Se on kuulemma yleinen paitsi hyppylajien harrastajilla, myös mm. kyykkäävillä painonnostoilla. Vasen polvilumpioni on hivenen kääntynyt vasemmalle.

Mikäs tämän sitten aiheutti?

Vaiva on varmasti ollut jo pitkään, ja se on vain pahentunut treenitahdin muututtua. Etureiteni ovat jumalattoman kireinä. Syynä on varmasti aiempaa kovempi jalkatreeni ja venyttelystä lintsaaminen. Mutta ei hätää, sain ohjeet tehdä kuntouttavia jalkaliikkeitä ja teipata kevyiden semikyykkyjen ajaksi vasemman polveni urheiluteipillä. Kipu itse asiassa ei ole vaivannut maanantain treenin jälkeen, olinhan sivellyt polveni relaksantilla huolellisen venyttelyn jälkeen.

Työterveyslääkärille pääsen vasta kahden viikon kuluttua. Sieltä saan toivottavasti lähetteen, jolla pääsen hoidattamaan tämän polveni kunnolla. Ja vielä joskus taas kyykkäämään ihan kunnolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vastasinkin tämän saman jo omaan blogiini, mutta laitan tänne vielä varmuuden vuoksi :)

**********
Terve,

Lääkäri törkkäsi neulalla kortisonit polveen ja totesi, että kuukausi totaalilepoa polvelle. Korkeintaan jotain sunnuntaiuiskentelua kannattaisi harrastaa. Kuntoutuksesta ei ollut puhetta.

Sanoi myös, että lokakuun alussa voi aloittaa kevyesti ja katsoa miten polvi kestää. Ellei kestä, niin uudelleen takaisin. Kyseessä oli fysiatri joka polvea katsoi.

Tsekkaan plokistasi :)

Kiitos!

t. Juha