tiistai 31. elokuuta 2010

Paluu "normaaliin" rasvaprosenttiin

Kävin tänä aamuna mittauttamassa rasvaprosenttini Lapin urheiluopistolla. Olen palannut ns. normaalirasvoihin, siis sellaiseen rasvaprosenttiin, jossa olen ollut monta kertaa aiemminkin. Oli haikeaa hyvästellä alle 14 prosentin kireä kunto. :-(

Yhteenveto 31.8.2010 pihtimittauksesta:
- paino (kotipuntarilla): 76,1 kg (+5,4 kg 4 kk:ssa)
- rasvaprosentti: 16,2% (+2,8 %yks. 4 kk:ssa, rasvaa 12,3 kg eli +2,8 kg 4 kk:ssa)
- rasvaton paino: 63,8 kg (+2,6 kg 4 kk:ssa)

Eli liberaali hiilarien vetäminen ja kesäinen juhliminen varmaankin vaikuttivat siihen, että rasvaa tuli odotettua enemmän, jopa enemmän kuin rasvatonta massaa. Se on kieltämättä lievästi masentavaa, sillä tavoitteenanihan oli pysyä alle 16% rasvoissa ja saada takaisin 5 kiloa vhh-dieetin epäonnistuneen alkutaipaleen myötä kadonnutta rasvatonta massaa. Olen nyt puolivälissä tuota projektia, eli noin 2,5 kiloa pitäisi saada kerättyä puhdasta lihaa ilman rasvaa. Se taitaa olla liki mahdoton tehtävä, mutta yritän silti.

Tarkoitukseni oli myös ottaa kehonkoostumusanalyysi InBody 720 -laitteella, mutta sen tietokone oli saatu sekaisin, joten joudun siirtämään sen toiseen kertaan. Sain kuitenkin kaupan päälle kokeilla uudenlaista, ns. pirkka-mallista kehonkoostumusanalysaattoria, joka on merkiltään Tanita MC-180. Se antoi mm. seuraavanlaisia tuloksia:

- paino 76,65 kg
- rasva-%: 17,6 %
- rasvaton massa: 63,15 kg
- lihasmassa: 60,00 kg
- perusaineenvaihdunta: 1840 kcal

Tanita-laite kertoi myös sen, minkä olen InBodyllakin saanut tietää, että vasen jalka on edelleen heikompi kuin oikea jalkani. Nyt sain tietää myös, että vasen jalka on myös rasvaisempi kuin oikea, siis kyseisen laitteen arvion mukaan vasemmassa jalassa on 1,90 kg rasvaa, kun oikeassa sitä on 0,15 kg vähemmän. Lihaseroa on koneen mukaan enemmän, peräti 0,4 kg (oikeassa jalassa on 10,55 kg lihaa). Mielenkiintoista. Vasenta jalkaa pitäisi siis vahvistaa.

2 kommenttia:

aliisa kirjoitti...

Paljonko tollanen mittauttaminen maksaa? Vois olla ihan mielenkiintosta, vaikka tiiän kyllä ilmanki että oon toooosi huonossa kunnossa :S

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Moro, Aino!

En ole varma virallisista listahinnoista, mutta pelkän pihtimittauksen saan 5 eurolla ja 10 eurolla tulee päälle InBodylla tehtävä kehonkoostumusanalyysi eli yht 15 euroa. Ei ollenkaan paha hinta.