tiistai 13. huhtikuuta 2010

Katkos MSM:n ja kalaöljyn saantiin

Kenties tärkeimmät lisäravinteeni D-vitamiinin ohella eli MSM ja kalaöljy pääsivät loppumaan. Niiden saannissa tuli reilun viikon tauko. Tänään tuo vaje onneksi korjaantuu, kun sain iHerbin paketit kotiin.

MSM:ää vedän aluksi pari päivää noin 15 grammaa päivässä ja palaan sitten aiemmin mainostamaani 20 gramman megakokoiseen päiväannokseeni. Pitkän tauon jälkeen MSM maistui vieläkin pahemmalta kuin vielä vähän aikaa sitten.

Tilasin Amerikoista kalaöljyä, jonka pitäisi olla huippulaadukasta: Nordic Naturalsin Omega-3 purified fish oil. Otan tätä kalaöljyä ruokalusikallisen kahdesti päivässä eli yhteensä noin 10 grammaa öljyä päivässä. Se on vähän enemmän mitä kalaölylaskuri minulle suosittelee, mutta eipä yliannoksesta ole haittaa. Luin nimittäin tänään Faidran ansiokkaasti kääntämästä artikkelista, että kalaöljy olisi tärkein (!!!) lihasmassaa lisäävä ravintolisä. Tämä tieto oli kyllä minulle aivan uusi, suorastaan ällistyttävä. Samassa artikkelissa kehotetaan tosin vetämään ainakin 30 grammaa kalaöljyä päivässä, jos lihaskasvua tavoittelee. Eli ehkäpä pistän vielä jatkossa enemmänkin kuin 10 grammaa kalaöljyä kurkusta alas...

Ei kommentteja: