maanantai 19. huhtikuuta 2010

Ei-niin-onnistunut raakasuklaa

Pitipä tämäkin kokea, nimittäin epäonnistunut raakasuklaa. Päätin tehdä raakasuklaata ilman kohuttuja gojimarjoja. Pistin sen sijaan reilusti agave-siirappia makeuttajaksi. Lisäksi mukaan tuli tietysti perinteiset ainekset eli raakakaakaovoi, neitsytpuristettua kookosöljyä, raakakaakaojauhetta, cacao nibsejä, cashew-pähkinöitä ja vähähiilarista, makeutettua hera-jauhetta, joka oli tosin suklaan makuista.

Lopputulos meni pieleen, koska suklaapalat eivät irronneet normaaliin tapaansa jääpalamuoteista vaan palojen päät jämähtivät kiinni muotteihin. Ilmeisesti enemmistö siirapista oli jämähtänyt muottien pohjaan kiinni eli makein osa oli siellä. Muuten suklaapalat olivat maultaan vähän tylsiä, siis liian kaakaoisia. Gojit ja banaaninmakuinen herajauhe olisivat tuoneet vähän väriä makuspektriin.

Mutta ei näitä suklaita sentään roskiin heitetty, vaan söin ne vaimon kanssa hyvillä mielin.

Ei kommentteja: