torstai 8. huhtikuuta 2010

Flunssa hiipi kimppuun

Taas kävi näin, että flunssa pääsi iskemään. Alkuviikon kärsin kurkkukivusta, mutta sinnittelin töissä. Keskiviikon vastaisen yön aikana kurkkukipu hellitti, mutta olo paheni: pää täyttyi limalla, kärsin pään ja lihasten särystä sekä yleisestä voimattomuudesta. Ei auttanut kuin mennä työterveysasemalle ja sieltä tuli komento vuodelepoon. Yrittivät tyrkyttää pseudoefedriiniä lääkkeeksi, mutta viime kerran karmeat kokemukset riittivät ja kieltäydyin.

Lääkkeiden sijaan olen syönyt tavallista epäterveellisemmin kaikenlaista hiilarimoskaa, juonut paljon lähinnä vettä ja levännyt. Loppuviikon salitreenit on luonnollisesti unohdettava.

Summa summarum: superfoodit, luomuvoittoinen sapuska ja D-vitamiinien yliannostuskaan (viime viikot 250 mikrogrammaa normaalin 125 sijaan) eivät pidä pöpöjä irti minusta. Hieman masentavaa, mutta ei mahda mitään. Edellisestä flunssan iskusta on vain kaksi kuukautta aikaa. Silloin tosin se jäi lieväksi.

Olen pohtinut, miten pöpö pääsi iskimään em. tekijöistä huolimatta ja huomasin tällaista:

- yöunet jäivät alkuviikolla vähiin kahden aamuvuoron takia. Päiväuniakaan en ehtinyt ottaa juuri ollenkaan, kun piti hakea vaimo töistä.
- viime viikolla töissä oli hektistä ja ylitöitä kertyi poikkeuksellisen paljon. Keskiviikkona oli stressaava palaveri pojan koulunkäyntiin liittyen. Stressi laskee vastustuskykyä
- väki on sairastellut ympärilläni niin kotona, töissä kuin vapaa-ajallakin.
- viime viikon sunnuntaina oli vielä kova salitreeni ja tiistaina kevensimme. Vaikuttikohan se?
- viikonloppuna mätin kahtena päivänä normaalia epäterveellisempää ruokaa ja alkoholiakin meni. En tiedä, oliko niillä vaikutusta.

Flunssasmoothieta en jaksa väsätä, koska sauvasekoittimella en saa tarpeeksi pieniksi kaikkia sattumia. Katsotaan, josko tämä menisi ohi ilman sitä.

2 kommenttia:

JR kirjoitti...

Jos kroppa kestää (mieli kyllä kiittää jälkikäteen), ni avantouinti tuntuu ainakin mulla ja monella muulla seivaavan flunssalta. Oon tehny niinkin, et käyny vaan silloin ku on flunssan tuntua ilmassa.

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Moro, JR!

Taidan olla liian nyhverö avantouintiin, mutta kiitos vinkistä.