maanantai 5. huhtikuuta 2010

Ensimmäinen vatsahappotesti

Olen koko alkuvuoden haaveillut tekeväni Faidran blogista löytyvän vatsahappotestin. Sen tarkoituksena on selvittää, onko vatsassa riittävästä happoja sulattamaan ruoka tarpeeksi hyvin. kun ruoka sulaa tarpeeksi hyvin, se imeytyy tehokkaammin ja tekee elämästä helpompaa.

Tässä testi kopioituna Faidran blogista:

HAPPOTESTI

HCl-testiä varten tarvitset 30kpl 200mg HCl-kapseleita. Digest Force on tätä testiä varten sopiva valmiste. Huom: Happotesti tulisi aina tehdä Digest Force -kapseleilla. Ultra HCl on liian vahva valmiste testin tekemiseen.

Testi tehdään näin:

1. Valmista runsaasti proteiinia, esim. 150-300 g (naiset: 150-200g, miehet: 20-300g) lihaa ja runsaasti vihanneksia sisältävä ateria. Huom: proteiini on äärimmäisen tärkeä osa tätä testiä. Älä tee testiä esim. pasta-aterialla.

2. Syö puolet ateriastasi eli n. 75-150g lihasta.

3. Ota yksi 200mg HCl-kapseli.

4. Syö loput ateriasta.

5. Odota 10-15 minuuttia.

Jos vatsahappotasosi on normaali, tunnet pienen poltteen (kuin olisit juonut kupin kuumaa teetä) tai pientä närästystä muistuttavaa tunnetta ylärinnassasi (olettaen että normaalisti sinua ei närästä). Jos vatsahappotasosi on riittämätön, et tunne yhden kapselin jälkeen mitään normaalista poikkeavaa. Tällöin tarvitset HCl-ravintolisän auttaaksesi ruuan pilkkoutumista ja ravinteiden imeytymistä.

Jos et tuntenut mitään yhdellä kapselilla, toista testi seuraavien aterioiden kanssa siten, että lisäät HCl-kapselien määrää aina yhdellä. Toisin sanoen seuraavalla aterialla ottaisit 2 x 200mg HCl, kolmannella 3 x 200mg HCl ja niin edelleen, kunnes tunnet lämmön tunteen ylärinnassasi.

Poltteen ilmaantuessa tiedät löytäneesi sopivan HCl-tason. Jos polte alkoi viidellä kapselilla, tällöin sopiva annostus on neljä kapselia jokaisella kiinteää proteiinia sisältävällä aterialla (HCl:ää ei nestemuotoisten aterioiden kanssa).

Luota tuntemuksiisi - jos tunnet jotain epänormaalia, todennäköisesti vatsasi kertoo sinulle happotason olevan nyt hiukan liian korkea (lämpö, närästys, polte). Lopeta testi kun tunnet tämän tunteen.

Lisää kapselien määrää aina seitsemään kapseliin saakka, ellet tunne poltetta vähemmällä määrällä. Jos et vielä tällöinkään tunne mitään, on vatsahappojesi tuotanto loppunut.


Tein aamupalaksi neljän munan munakkaan fetajuustolla ja grillinakeilla, mukana kunnon loraus luomu ruokakermaa. Mukana oli kaksi kotimaista tomaattia. Söin ateriasta puolet ja otin yhden ruuansulatusentsyymikapselin. Söin loput ateriasta ja kuulostelin tuntemuksia.

Tunsin todella pientä, lähes olematonta poltetta ylävatsassa - en ole oikein varma, onko se ylläkuvatun kaltaista. Joten ensi kerralla otan kaksi entsyymikapselia.

Ei kommentteja: