sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Tosi isosti MSM:ää

Noin kuukausi sitten päätin ottaa lisää MSM-jauhetta. Aiemmin annokseni olivat aika pieniä. Olin ottanut sitä vajaan teelusikalliseen aamuin ja illoin, eli arviolta 3-5 grammaa kerralla. Otin puntarin avuksi ja ensin lisäsin annoksen 5 grammaan aamulla ja saman verran illalla. Viikon päästä nostin annoksen 6 grammaan, sitten 7 grammaan, jne. Tällä hetkellä menee 9 grammaa aamulla ja sama määrä illalla.

Pahaahan tämä on kuin kalma. Irvistellä pitää, ellei vettä ole kerralla yli puoli litraa. Ajattelin nostaa kerta-annoksen 10 grammaan ja pitää annoksen noin puoli vuotta. Se on tuplasti se, mitä Tarzan-Olli suositteli taannoin Luomuttajat-foorumilla, mutta vakaa tavoitteeni on maksimoida kyseisen (ihme)aineen hyödyt.

Olenko huomannut jotakin eroa, kun olen lisännyt MSM:ää? Mielestäni olen. Tosin en mitään järisyttävää, mutta ihan kuin liikkuvuuteni olisi aavistuksen verran parantunut. Olen silti edelleen melkoisen kankea ukko, mutta pieni edistyminenkin on iloinen asia. Yksi näistä eduista on juuri lihasten elastisuuden paraneminen, ja MSM yhdessä hatha-joogan kanssa pitäisi olla aika hyvä yhdistelmä. Ehdin joogata vain kerran viikossa, mutta onneksi MSM:ää ehtii kurmaista (irvistellen) kahdesti päivässä.

Olen käyttänyt kahta merkkiä: Finnmaxia ja Nowta. En huomaa niissä mitään eroa: kumpikin on ainakin tasan yhtä karmean makuista. Eli toivon mukaan yhtä tehokasta ja puhdasta.

6 kommenttia:

Luolamies kirjoitti...

Itsekin käytän msm-jauhetta, mutta olen ainoastaan käyttänyt finnmsm.fi:n optimsm-jauhetta, joka veteen sekoitettuna ei minusta maistu miltään. Ehkä vähän kirpeä makuista, mutta ei siinä irvistellä tarvii :)

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Moro!

Muutama gramma ei maistu juuri miltään 0,4-0,5 litrassa, mutta jo sanotaan 6+ grammaa alkaa jo maistua. Se johtuu varmaan siitä, että mulla on hienohelmaneidin makuaisti eikä raavaan luolamiehen. ;-)

Pitää kokeilla joskus finnmsm:ää.

Tänään pitää muuten ostaa lisää, kun Finnmaxin 100 gramman jauhepurkki loppuu tosi äkkiä. Onneksi NOW:lla on isompi pääläri.

Luolamies kirjoitti...

finmsm:ltä voi tilata kanssa aika isoja satseja. Isoin paketti näytti olevan 20 kiloa :)

Itse en ole kyllä 5 grammaa isompia annoksia käyttänyt.

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tosi miehekkäitä annoskokoja tyyliin "MSM-4-LIFE". ;-)

Laskin noita kilohinta, ja iHerb pisti pikkuruisella 454 g NOW MSM-jauhepurkilla paremmaksi, kilohinnaksi tuli 26,12 €.

FinnMSM.fi:n isoimmalla, 20 kg satsilla kilohinnaksi tuli 35,4 €. Ja päälle vielä varmaan aika hulppeasti postikuluja, joita ei eritelty sivulla.

Eli: iHerb jyrää tässäkin!

Olli Posti kirjoitti...

Oikein! Kunnon MSM-kuuri.

Oletko koittanu Sunfoodia? Sen jälkeen ei muuta suostu syömään ainakaan meitsi, ja moni on kehunut makueroa (tosin ei sekään ehkä ihan karkille maistu noilla annoksilla)

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Moro, Olli!

En ole Sunfoodia kokeillut. Olen kyllä laittanut merkin muistiin, kun olet sitä aiemminkin kehunut.

Puhdistamossa sen kilohinta on aika suolainen, 66.23 € - miltei tuplasti iHerbin NOW-merkkiin verrattuna.

Toisaalta aiemmin mainitsemalleni paikallisesta Lifesta ostetulle Finnmaxin 100 g purkille kilohintaa tulee yli satanen.