maanantai 22. maaliskuuta 2010

Raakaa treeniä

Kyllä treenaaminen velipojan kanssa on poikaa. Pikkuveli on minua vahvempi, mutta toisin kuin nuorena, se ei enää minua haittaa. Päin vastoin, otan kaiken häneltä saamani avun häneltä kiitollisena vastaan. Koska velipojallakin on ollut aiemmin ongelmia penkkitreenaamisen kanssa, hän on ottanut ilmeisesti sydämen asiakseen opettaa minulle oikeanlaisen tekniikan ja saada vihdoinkin myös tämän liikkeen sujumaan. Eilen teimme varsinaisen penkkipunnerruksen avustajaharjoituksia eli kapeaa penkkipunnerrusta (joista yksi sarja oli minulle uudenlaisella tekniikalla, lankulla) ja mielenkiintoinen takaolkapääliike käsipainoilla.

Mutta emme onneksi keskity vain penkkipunnerrukseen. Eilinen alkoi tiukoilla kyykkysarjoilla ja perään askelkyykkyjä. Molemmat tangolla. Oli aivan erilaista tehdä viimeinen kyykkysarja, kun velipoika oli takana varmistamassa.

Kummallisen hengetöntä on muuten kyykkämiseni nykyään. En tiedä onko syynä a) jalkojen heikkous, b) keskivartalon lihasten heikkous, c) yleinen heikkous vai d) hiilarien vähyys. Jotakin on pakko tehdä, sillä kyykky on kuitenkin liikkeiden aatelia. Onneksi näistä isoista perusliikkeistä maastaveto sujuu paremmin kuin koskaan, eli aivan kaikki voimani rippeet eivät ole kadonneet.

Velipoika ei piittaa vähähiilarisesta sapuskasta eikä superfoodeista. Hän onkin vakaasti sitä mieltä, että hiilareilla saisin lisää voimaa salille. Olenkin lisännyt hiilaria ja otan sitä nykyään myös treenin jälkeen. Eilen vedin ei-superia hiilaria, siis riisimuroja, rasvatonta luomumaitoa luomuhunajalla sekä muutaman nakin. Treeniä ennen olen ottanut viime viikkoina laturijuoman, jossa on 20 g Dymatizen Elite -heraa (banaanin makuista), 10 g superfood-kaakaota, yksi banaani sekä vettä (tai jopa luomumaitoa). Mahdollisesti otan hiilaria pariin otteeseen ennen treeniä ja vielä sen jälkeen. Josko sieltä löytyisi puhtia. Toinen vaihtoehto on kokeilla muita treenibuustereita. Kreatiinia esimerkiksi veli on alkanut käyttää vasta ja rauta nousee aika hyvin. Tosin epäili, että syy saattaa olla myös siinä, että hänen juuri nyt hänen kuntopiikkinsä on terävimmillään.

Joka tapauksessa treeni menee ihan eri tavalla perille, kun toinen tsemppaa, ohjaa, neuvoo ja varmistaa. Nytkin olkapäät, ojentajat, lähentäjät ja etureidet ovat kipeinä - asiaankuuluvaa viivästynyttä, autuasta lihaskipua.

Ei kommentteja: