torstai 24. kesäkuuta 2010

Katastrofaalinen leuanvetotesti: Vain 11 leukaa!

Kuten otsikosta näkyy, leuanveto-ohjelman lopputesti ei todellakaan mennyt kuten toivoin. Sain vaivaiset 11 leukaa, kun tavoitteena oli vetää peräti 20. Olin pitänyt kaksi vapaapäivää salilta ja leuanvedoista, ja syönyt kohtalaisen hyvin, levännytkin. Mutta ei se auttanut. Vedin vielä toisen sarjan pariin minuutin huilimisen jälkeen, mutta sain sittenkin vain 7.

Tulos on katastrofaalisen huono, koska sain kolmisen viikkoa sitten ohjelman puolivälitestissä enemmän leukoja eli 12 toistoa. Eli tuloskuntoni on siis huonontunut siitä!

Toisaalta en ole yllättynyt. Puolivälitestini jälkeen sairastuin ripuliin ja treenitaukoa kertyi melkein kaksi viikkoa. Jatkoin ohjelmaa neljännestä viikosta. Juuri sillä viikolla homma alkoi käydä liian raskaaksi eli en jaksanut tehdä kaikkia ohjelmaan kuuluneita toistoja. Nelosviikolla jäi tekemättä yhteensä 14 toistoa, viitosviikolla 26 ja viimeisellä eli kuutosviikolla peräti 58. (Eli tässä ohjelmassa pitää vetää aivan naamattomia toistomääriä.)

Vaikka pidin viime viikolla viiden päivän tauon treenamisesta kesälomareissun takia, sekään ei auttanut. Olin jo ennen reissua tuntevinani ylirasituksen oireita. Ne ilmenevät mm. siten, että tunsin lievää kuvotusta, selkä, niska ja hartiat olivat jumissa ja yöuni häiriintyi. Pahimmillaan oireet olivat muutama päivä sitten, kun yläselkä latseista niskaan ja aina kallonpohjaan asti oli aivan tulessa ja kipu säteili päähän asti. En saanut nukuttua tuona yönä juuri yhtään, eikä koko huushollista löytynyt kuin puolikas särkylääke - siitä ei ollut apua nimeksikään. Lopulta sain aamukolmelta unen, kun kaivoin kuopuksen pipityynyn pakastimesta ja painelin sillä vuorotellen niskaa ja otsaa. Kroppani kaipaa hyvää hierojaa tai fysioterapeuttia, joka avaisi jumittuneet paikat kropastani.

Unohdan 20 Pull-Ups -leuanveto-ohjelman toistaiseksi. Vähennän leukojen vetämistä, mutta kokonaan unohda niitä - selkäpäivinä vedän niitä edelleen. Kunhan olen päässyt taas leukojen vetämisen makuun, kokeilen pieniä lisäpainoja. Ehkä tämäkin laji alkaa joskus taas sujua.

Ei kommentteja: