maanantai 31. toukokuuta 2010

Miksi sairastun? Tässä ehkä selitys

Vatsataudin aikana mietin taas, miksi ihmeessä sairastunut edelleen varsin tiheästi, vaikka elän selvästi terveellisemmin kuin keskivertokansalainen?

Yhden, mielestäni varsin uskottavan selityksen tarjosi Kaisa Jaakkola eli Faidra uudessa blogissaan. Postauksessaan (joka on itse asiassa vanhan viestin uudelleen julkaiseminen) Kaisa miettii omia sairastelujaan. Tässä lainaus Kaisalta:

Mun kropassani korkea stressitaso - oli se sitten positiivista tai negatiivista stressiä - johtaa joka kerta sairastumiseen. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten puhtaasti syön (näköjään). Tällä kertaa stressi on ollut positiivista: niin paljon asioita joista olen innostunut, ettei tahtia haluaisi hellittää! Olen opiskellut yöt ja päivät ja ollut niin kierroksilla, että hyvä kun nukutuksi saa. Heh ;)

Stressityyppini on ns. immune challenged (tätä en tosin oppinut em. kirjasta). Sama kuvio toistui jo opiskeluaikana: aina kun koeviikko oli ohi, tulin kipeäksi. Stressin purkautuessa keho reagoi toivottamalla tervetulleeksi kaiken maailman virukset ja pöpöt.

Voin kyllä allekirjoittaa suurimman osan ellen peräti kaikki Kaisan tekstistä edellä. Helpottavaa huomata, että luomu-vähähiilarinen-paleo-superfood -ruoka ei teekään kaikista muistakaan superterveitä yli-ihmisiä.

Ei kommentteja: