keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tuskainen suonenveto

Yöllä heräsin tuskaiseen suonenvetoon oikeassa pohkeessani. En meinannut millään saada kivultani venytettyä pohjetta, mutta lopulta onnistuin. Viimeksi kärsin suonenvedosta yli puoli vuotta sitten.

Mikähän tuon tällä kertaa aiheutti? Wikipedian mukaan "suonenvetoa pyritään usein estämään magnesiumvalmisteilla, mutta niiden tehoa ei ole tieteellisesti todistettu. Parhaiten suonenvetoa ehkäisevät terveet elämäntavat, lämmin pukeutuminen sekä riittävä nesteensaanti ja liikunnan harrastaminen."

Magnesiumia olen syönyt normaalisti 400-800 mg vuorokaudessa jo pitkään. Tein illalla vihersmoothien, jossa oli vahvaa magnesium sitraattia jauheena. Liikunnasta tosin on ollut taukoa kohta kaksi viikkoa. En myöskään nukkunut villasukat jalassa viime yönä, kuten yleensä teen. Nämä seikat varmaan vaikuttavat.

Ylen Akuutin nettisivuilla
liikuntafysiologi Kari Kauranen ohjeistaa lisää suonenvedosta kärsiviä urheilijoita näin:

- [...] jalkojen suojaaminen kylmältä, nestetasapainosta huolehtiminen ja elektrolyyttitasapaino eli magnesiumin, kaliumin, b-vitamiinin riittävä saanti ovat sellaisia mitä pitää miettiä, jos suonenveto usein kiusaa.

Eli
jos suonta alkaa vetää useammin, lisään magnesiumin, kaliumin ja b-vitamiinin annostusta.

Ei kommentteja: