perjantai 24. syyskuuta 2010

KLM-projektin hienosäätöä: hiilareita ja energiansaantia pienemmäksi

Tällä hetkellä olen tekemässä jouluun asti kestävää Kadonneiden Lihojen Metsästys -projektia. Sen tavoitteena on saada kerättyä yhteensä 5 kiloa kadottamaani rasvatonta massaa. Elokuun lopun mittauksissa selvisi, että puolet urakasta on saavutettu ja vielä pitää puristaa varteeni noin 2,5 rasvatonta massaa.

Ongelma on siinä, että haluan minimoida läskistymisen. Kesän aikana tuota läskiä pääsi kertymään liikaa, siis enemmän kuin rasvatonta massaa.

Syynä oli paitsi tiheään bilettäminen, myös paikoitellen liiallinen hiilarien nassuttaminen.
Tässä sama numeroina eli tilastotietoa touko-elokuun 2010 ruokapäiväkirjoista:

Söin keskimäärin 2859 kcal / vrk
- josta proteiinia 142,8 g / 571 kcal (20%) (eli 2,3 kertaa rasvaton painoni, joka oli 61,2 kg)
- josta hiilaria 110,5 g / 442 kcal (15%)
- josta rasvaa 203,8 g / 1834 kcal (64%)

merkkaamattomia päiviä
- toukokuussa 12 päivää
- kesäkuussa 12 päivää
- heinäkuussa 9 päivää
- elokuussa 10 päivää

Johtopäätös: Liian paljon merkkaamattomia mässäilypäiviä (alkoholihuuruisia bilepäiviä ja sitä seuranneita krapulapäiviä) sekä arkisin liiallista hiilarin vetämistä.

Seuraus: Vähennän hiilareiden vetämistä, mm. harventamalla karkkipäiviä ja karsimalla hiilareita päivittäisestä ruokavaliosta, mm. laturista ja etenkin palkkarista. Energiansaantini pudotan n. 2700 kcaliin / vrk, jatkossa ehkä vieläkin alemmas. Olen myös lisännyt hieman aerobista liikuntaa, sillä se jäi kesällä suunniteltua vähäisemmäksi. Eli lenkkeilyn lisäksi hyötyliikuntaa, siis työmatkojen kävelemistä ja pyöräilemistä.

Ei kommentteja: