keskiviikko 20. joulukuuta 2006

Kehonkoostumusmittaus

Kävin mittauttamassa kuntoiluprojektini edistymisen kehonkoostumusmittauksella. Urheiluopiston Lihashallintastudiota hoidetaan näköjään edelleen vasemmalla kädellä, sillä mittaajiksi on nakitettu edelleen opiskelijoita. Mittaus tehtiin ihan samaan tapaan kuin aiemminkin, mutta en saanut vertailutietoa aikaisempiin tuloksiini. Ne löytyvät onneksi minulta. Mittaus tehtiin siis InBody 3.0 -laitteella, joka ei kriitikoiden mielestä anna tarpeeksi luotettavia ja tarkkoja tietoja. Olen yleensä mittauttanut rasvaprosenttini myös pihdeillä, mutta mittaukset tehnyt ihminen oli joululomalla, joten tuota lukemaa en saanut.

Tässä InBody-mittauksen olennaiset tiedot:

Pituus: 178 cm
Paino: 76,5 kg (+1,6 syyskuusta 2006)

Lihasmassa: 59,7 kg (+1,0 kg syyskuusta 2006)
Rasvamassa: 13,6 kg (+0,7 kg syyskuusta 2006)
Rasvaprosentti: 17,7% (+0,4 % yks.)


Eli mittaus oli lievä pettymys. Lihasta oli tullut edelliseen mittaukseen eli syyskuuhun verrattuna kilon verran. Valitettavasti kyytipoikana tuli lähes yhtä paljon läskiä, 0,7 kiloa. Kyllä tämä vetää hiljaiseksi, kun treenasin mielestäni melko hyvin ja olen syönytkin melkoisen tunnollisesti. Edes kesällä lisäämäni proteiini ei tuonut autuutta.

En ole onnistunut saamaan takaisin alkuvuonna kadottamiani lihaksia. Vuoden takaisesta olen jäljessä lihasmassassa 1,2 kiloa, läskiä taas on 0,4 kiloa enemmän kuin vuosi sitten. Rasvaprosentti InBodylla mitattuna on nyt 0,6 pykälää korkeampi (eli huonompi) kuin vuosi sitten. Harmittaa lähteä dieetille näin vähillä lihaksilla, mutta ei auta itku markkinoilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö dieeteille!!! Keskity nyt vaan siihen massan hankintaan! Dieetille kerkiää vielä huhti-toukokuussakin ;)

Hyvää Joulua, Pete! :)

Pete Pohjoinen kirjoitti...

Ei kun kyllä minä aion ottaa sellaisen kevyen dieetin, siis hivuttaa tuota rasvaa pois pikku hiljaa heti alkuvuodesta.

Hyvää joulua muorillekin. ;-)