keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi leuanveto-ohjelma by Nerd Fitness!

Löysin googlaamalla uuden leuanveto-ohjelman, johon siirryn seuraavaksi. Koska Fighter Pull-Upin 5-6 leuanvetosettiä per viikko oli aivan liian raskas ja myös 20 Pull-Ups on nykykunnolleni myös liian raskas, on syytä panostaa palautumiseen noita enemmän.

Nerd Fitness -sivusto vaikuttaa kiintoisalta, siellä saarnataan isojen, toiminnallisten perusliikkeiden ja paleo-ruokavalion puolesta. Ja juuri em. linkistä löytyy leuanveto-ohjelma, joka on porrastettu sen mukaan miten saa vedettyä leukoja. Koska olen vetänyt leukoja säännöllisesti jo pian puoli vuotta, voin aloittaa tasolta 4. Sen mukainen viikko-ohjelma on seuraava:

Päivä 1: 3xMAX leuanvetoja (chin-ups)
Päivä 2: 3xMAX inverted rows
Päivä 3: 3xMAX leuanvetoja leveällä myötäotteella (pull-ups)

Päivän 2 liike on uusi minulle, joten mielenkiinnolla odotan, miltä se tuntuu. Ja tämä liike on varmasti viikon kevyin. En ole myöskään aikoihin tehnyt leukoja leveällä myötäotteella, joten se pitää aloittaa käytännössä alusta. Tässä ohjelmassa on helpottavaa se, ettei tarvitse päästä tiettyyn toistomäärään, vaan tekee sen verran toistoja kun saa puhtaasti ja jatkaa siitä. On varmaankin ihan hyvä yrittää jättää aina yksi toisto ns. varastoon.

Ohjelman seuraavalle tasolle eli tasolle 5 pääsee, kun saa 3x10 toistoa jommassa kummassa leuanvetotyylissä. Siinä vaiheessa voi joko pidentää sarjoja tai ottaa lisäpainot mukaan. Saa nähdä kuinka kauan menee, että pääsen tähän vaiheeseen!

Ultimaalinen tavoitteeni on saada vedettyä 20 leukaa puhtaasti. En onnistunut tässä tavoitteessa jouluun mennessä, mutta nyt jatkan matkaa kohti tätä tavoitetta. Uskon, että saavutan tavoitteeni maalis-huhtikuussa.

Huomautan vielä, että teen tämän leuanveto-ohjelma lisäksi myös muita liikkeitä salilla, eli maljakyykkyä, askelkyykkyä, sotilaspenkkipunnerrusta, vinopenkkipunnerrusta, dippejä sekä erilaisia keskivartaloa vahvistavia liikkeitä. Mahdollisesti palailen etu- ja takakyykyn pariin myös alkuvuoden aikana, kun polvivaivani tuntuvat jääneen taakse.

Ei kommentteja: