perjantai 16. toukokuuta 2014

Leuanvetovinkkejä Poliquinilta

Idolini Charles Poliquin on jakanut kiinnostavia vinkkejä leuanvetoon. Varsinkin ensimmäinen video on sellainen, jonka oppeja haluan kokeilla jossain vaiheessa.

Minulle oli uutta, että ns. rinnakkaisote olisi helpoin leuanveto-ote. Olen aina ajatellut, että vastaote olisi helpoin. En ole tainnut kokeillakaan tätä otetta ennen! Eli tässä otetaan kahdesta vierekkäisestä tangosta samasta kohtaa kiinni ja vedetään leukoja siten että pää nousee tankojen väliin ja olkapäät hipaisevat tankoja.

Seuraavaksi helpoin leuanveto on vastaote, jolla olen itsekin tehnyt eniten leukoja. Poliquinin mukaan rinnakkaisote on 15 % vahvempi kuin vastaote.

Kolmanneksi  helpointa on vetää leukoja kapealla vastaotteella. Tätäkään en ole vielä testannut. Siinä kädet laitetaan tankoon 4-10 sentin päähän toisistaan.

Tämän jälkeen tulee kapea myötäote. Silläkään en ole tehnyt juuri ollenkaan leukoja.

Viimeinen on leveä myötäte, jossa kädet ovat hieman hartioita leveämmällä.

Poliquin suosittelee aloittamaan leuanvedot helpoimmalla otteella ja siirtymään seuraavaksi vaikeampaan joka kuudennessa harjoituksessa. Eli tekisin siis viisi treeniä samalla otteella ennen seuraavaan siirtymistä. Tämä pitää ottaa lähiaikoina kokeiluun!

Toinen kiinnostava neuvo on tehdä leuanvetosarja, jonka jälkeen tangolta laskeudutaan korostetun hitaasti noin 30 sekunnin aikana alas. Siis piiiinallisen hitaasti. Tämän systeemin voi Poliquinin mukaan ottaa käyttöön heti kun saa yhdenkin leuan vedettyä puhtaasti. Mielenkiintoinen tekniikka, jota voisin alkaa käyttää, kunhan nykyinen tikas-tyyppinen leuanveto-ohjelma alkaa kyllästyttää.

Ei kommentteja: