tiistai 11. maaliskuuta 2014

Lahjatoive: Omegawave Personal

Luin MPC-lehdestä (1/2013) juttua mielenkiintoista härvelistä, joka olisi kiva saada vaikka joululahjaksi. Laitteen nimi on Omegawave Personal. Kysessä on vyö ja maksullinen älypuhelimen sovellus.

Omegawavea käytetään aamuisin ja se mittaa elimistön valmiutta fyysiseen rääkkiin. Vyö laitetaan rintaan kiinni, paritetaan bluetoothilla se puhelimen kanssa, asetutaan makuulle ja painetaan nappia. Sovellus mittaa lähes sairaalatasoisen sydänkäyrän ja analysoi sen perusteella käyttäjän harjoitusvalmiuden. Lehti huomauttaa, että mittaus on kuitenkin altis virheille: esimerkiksi käden nosto voi muuttaa tuloksia.

Omegawave näyttää yleisen harjoitusvalmiuden helppolukuisesti lukuna 1-10 sekä suositukset eritehoisten harjoitusten sykerajoiksi. Tarjolla on tietoa kehon stressitasosta, väsymystilasta ja palautumisvaiheesta. Tietojen tulkinta edellyttää kuulemma perehtymistä liikuntafysiologian perusteisiin ja järjestelmän toimintaan. No, vielä en ainakaan olevani kovin perehtynyt liikuntafysiologiaan, mutta haluaisin oppia sitäkin.

Omegawave vaatii MPC:n mukaan käyttäjältään enemmän paneutumista asiaan kuin tavallisen sykemittarin kanssa. Omegawaven ohjeiden arvojen tulkintaankin ptiäisi saada nykyistä paremmat ohjeet.

Mitä tämä maksaa? Sykevyö maksaa 79 euroa ja puhelimen palvelu joko 4,9 € / kk tai 49 € / vuosi. Ei mikään ihan pieni investointi, mutta jossakin vaiheessa varmaankin hankin tämän kunhan taloustilanne helpottaa. Mikäpä olisi tätä parempi apuväline stressin vähentämiseen, kun saisi siitä tarkempaa todistusaineistoa. Treenistäkin saa tietysti paremmin kehitystä aikaan kun harjoittelee silloin, kun on riittävästi palautunut.

Ei kommentteja: