tiistai 23. marraskuuta 2010

Toiminnallinen treeni ei häipynytkään

Toisin kuin vähän aikaa sitten uhosin, toiminnallinen treeni ei olekaan jäänyt pois kuvioista. Syynä on pikkuveljen työkiireet, jotka vaikuttavat niin infernaalisilta, ettei hän jaksa enää 10 tunnin työpäivien jälkeen vääntäytyä salille.

Jatkan siis toiminnallisen treenin mukaista ohjelmaa. Viime viikolla tein kolme treeniä salilla ja lisäksi kotona jumppailin kepillä liikkuvuusharjoituksia. Ensi viikolla toiminnalliseen treeniin tulee lisäpuhtia, kun lisään osaan liikkeistä lisää toistoja eli pidennän sarjoja.

Tänään kokeilin myös ihan uutta lajia, nimittäin kahvakuulailua. Vetäjänä oli samainen trainer, joka testasi kehon ikäni ja teki toiminnallisen treeniohjelman minulle. Kahvakuulailu oli teknisesti vaikea laji, jossa en tuntenut olevani kotonani. En usko lajin tulevan minulle läheiseksi, sillä mieluummin teen toiminnallista treeniä salilla ja ohjatusti vaikka joogailen. Toisaalta kunnon pakkasessa oli hauskaa rehkiä!

Ehdin jutella ennen kahvakuulatuntia trainerin kanssa ohjelmastani. Kyselin, mitä teen, kun treeniaika venyy yleensä yli tunnin. Hän kehotti jättämään ohjelman puolivälissä kierrosten välissä tehtävän aerobisen kokonaan pois. Se voikin olla paikallaan jo ensi viikolla, kun ohjelmaan tulee lisää toistoja. Sain myös neuvontaa maastavedossa suorin jaloin. Olen nimittäin jättänyt tekemättä sen korokkeelta ja olen vetänyt kirjaimellisesti maasta joka toiston. Unohdin autuaasti, että traineri neuvoi tekemään korokkeelta ja koskematta painolla lattiaa, jotta jännitys pysyisi takareisissä paremmin. Täytyy ensi kerralla tehdä se taas oikealla tekniikalla.

Juttelin alustavasti trainerin kanssa myös siitä, miten jatkan ohjelmaani kun se päättyy noin neljän viikon kuluttua. Koska en saa jatko-ohjausta enää ilmaiseksi, kaveri lupasi tehdä uuden ohjelman (jossa toivon mukaan riittävästi opastusta) 80 eurolla, siis yhden tunnin hinnalla. Aika kallista, mutta ehkäpä tätä kannattaa kokeilla ainakin kerran.

Ei kommentteja: