torstai 27. helmikuuta 2014

Paluu: Osa II - välietappi

Kävin tänään mittauttamassa rasvaprosenttini eli on Paluu Osa II -projektin välitilinpäätöksen aika. Tässä lukemat:

- paino: 83,0 kg (-4,5 kg 4,5 kk:ssa)
- rasvaprosentti: 19,5% (-3,2 % yks. 4,5 kk:ssa, 
rasvaa 16,2 kg eli -3,7 kg 4,5 kk:ssa)
- rasvaton paino: 66,8 kg (-0,8 kg 4,5 kk:ssa)
- vyötärön ympärys (navan kohdalta): 97,1 cm (-4,3 cm 4,5 kk:ssa)


Eli kehitys on ollut oikeansuuntaista, vaikkakaan ei erityisen huimaavan häikäisevää. Rasvaprosenttini olen saanut laskettua viime vuoden järkyttävistä lukemista kahden vuoden takaiseen eli noin 19 prosenttiin. Laskennallisesti olen karistanut rasvaa vajaat neljä kiloa eli lähes kilon kuukaudessa. Valitettavasti myös rasvatonta painoa on lähtenyt vähän, mutta toivon että kyse ei ole oikeasti lihaskadosta vaan nesteiden vähenemisestä, olenhan karsinut hiilareita ruokavaliosta viime syksyn eli edellisen mittauksen jälkeen. Vieläkin olemuksessani on kuitenkin liikaa laardia, keskivartaloni näyttää kaikkea muuta kuin urheilulliselta.

Tavoitteeseeni eli rasvaprosentin pudottamiseen alle 15:n (ja rasvattoman painon säilymiseen niin paljon kuin mahdollista tai jopa lisäämiseen) on vielä matkaa runsaan neljän läskikilon karistamisen verran. Tämä siis on laskettu puhtaasti teoreettisella kaavalla eli siten että rasvaton paino pysyy likimain ennallaan. Painaisin silloin jotakin 78-79 kg, josta rasvaa olisi vajaat 12 kg ja loput rasvatonta painoa eli 66-67 kg. Jos onnistun suunnilleen tuollaisissa luvuissa, olisin suhteellisesti parhaassa kunnossa lihasmassan ja rasvamassan keskinäisessä suhteessa.

Miten tästä eteenpäin? Seuraavan vajaan kuukauden jatkan pitkälti samoilla linjoilla kuin koko alkuvuoden olen tehnyt treenien ja syömisten suhteen. Sitten edessä on pakollinen 1,5 viikon tauko ruokien merkkaamisesta ja treenaamisesta. Tuon jälkeen onkin edessä projektin loppukiri. Siitä lisää tuonnempana.

Ei kommentteja: