perjantai 15. huhtikuuta 2011

Projekti: Kohti KesäKuntoa 2011 (KKK2011)

Koska alkukevään treenit ovat menneet vituralleen (ensin kuukausi treenikieltoa luomenpoiston jälkeen, sitten lievä selän revähdys ja lisää taukoa...), ajattelin ottaa tiukan kirin kohti kesää.

Kohti KesäKuntoa 2011 (eli lyhyesti KKK2011):

Aika: Viikot 16-25 eli hieman alle 10 viikkoa. Päättyy juhannuksen alla, kehonkoostumuksen mittaukset 23.6.

Tavoite: Parantaa kehonkoostumusta, mieluiten lisää lihasta ja vähemmän rasvaa, mutta ainakin jompi kumpi. Vertailuajankohtana on edellinen, 18.2.2011 tehty mittaus.

Miten? Yksinkertaistettuna: Kovaa, kurinalaista voimaharjoittelua ja tekemällä pienehköä säätämistä ruokavalioon.

Treeni: Starting Strenght -voimaohjelma palaa takaisin. Lisäksi fiiliksen mukaan kevyehköä lenkkeilyä/muuta aerobista 1-2 kertaa / vrk.

Ruokavalio: Edelleen vhh, mutta treenin jälkeen otan reilummin hiilareita. Yritän syödä nykyistä monipuolisempaa ruokaa, kokeilen aiempaa enemmän esimerkiksi uusia reseptejä. Lisäksi joka päivälle vihersmoothie, jonka koostumusta myös monipuolistamaan. Lisään vieläkin vihreää ruokavaliooni, aion myös jonkin verran käyttää nykyistä enemmän luomuruokia. Maitotuotteissa pidättäydyn mahdollisimman paljon luomussa. Kyse ei ole mistään munkkidieetistä, sillä jaksolle osuu kaksi suunniteltua ryyppyjuhlaa, ensin pääsiäisenä ja sitten toukokuun puolivälissä. Mutta säännölliset karkkipäivät unohdan, mielellään korkeintaan kerran kuussa, ei useammin.Kalorimäärät arviolta 2700-300 kcal, proteiinia väh. 125 g, hiilareita ei-treenipäivinä alle 70 g, treenipäivinä saa olla reilusti yli, kunhan hiilarit treenin jälkeisellä aterialla.

Urheilulisäravinteet: Maustamattoman heraproteiinin lisäksi kreatiini ja beta-alaniini käyttöön piakkoin. Lisäksi otan kalaöljyä 30-35 g/vrk, tällä hetkellä annos ollut 25-30 g/vrk.

Muuta: Aikaisempaa tarkemmin kiinnitän huomion venyttelyyn ja riittävään uneen. Stressaan vähemmän.

Ei kommentteja: