sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Yllättävä muutos ruokavalioon ja treeniin

Koska painoni ja vyötärönympärykseni on pysynyt aika pitkään samana tai heilahdellut suuntaan ja toiseen, olen päättänyt kokeilla muuttaa jotakin ruokavaliossani ja treenissäni. Tähän tuli oiva tilaisuus, kun voitin sosiaalisessa mediassa ilmaisen kertakonsultoinnin personal trainerilta.

Hän pyysi lähettämään esimerkkipäivän ruokavalioni ja kertomaan treeneistäni. Ja sain seuraavanlaiset muutosohjeet dieettiin ja treeniohjelmaan:

Teeppä näin: 
1.Muuta harjoittelusi kiertoharjoittelu-tyyppiseksi esim.2 kiertotreeniä ja 1 selkeä voimatreeni per viikko (myös kiertotreeni perusliikkeillä esim.3-5 liikettä,10+ toistoa ja 4-6 kierrosta per treeni)
2.Tiputa rasvan määrää päivätasolla aluksi esim.80-90g per päivä
3.Lisää hiilarin määrää maltilla esim.aluksi 150g per päivä hujakoille

Anna tälle aikaa kuukausi ja laittele sitten postia, katsotaan miten kehosi reagoi :)

Eli mielenkiintoista vaihtelua tulee sekä treenaamiseen että syömiseen! Olen tehnyt tällä viikolla ensimmäiset kaksi kiertoharjoittelutreeniä. Ne menevät näin:

1. patteri: maljakyykky, vinopenkkipunnerrus käsipainoilla ja kulmasoutu käsipainolla.
2. patteri: askelkyykky käsipainoilla/kahvakuulilla, pystypunnerrus seisten tangolla ja avustettu leuanveto.

Ensin tehdään 1.  patteri putkeen, sitten huilitaan noin 1,5 minuuttia ja tehdään 1, patteri uudestaan. Tämän jälkeen valmistellaan 2. patterin suorituspaikat ja painot ja sitten tehdään samalla tavalla 2. patteri kahdesti, noin 1,5 minsan palautuksilla. Koko homma lämmittelyineen ja valmisteluineen on vienyt vain rapiat 40 minuuttia, mutta jo toisella kerralla kun painot olivat sopivat, kakkoskierros oli melkoista rääkkiä!

Teen kiertoharjoittelun siis viikon ensimmäisenä ja viimeisenä treeninä. Keskimmäisenä treeninä on voimatreeni, se on tällainen:

Maastaveto 1x5-7
Kyykky 3x5-7
Etunojapunnerrus 3xMAX
Leuanveto 3xMAX
Roikkumista tangossa 3xMAX

Eli ainoa "ei-voimatyyppinen" toistomäärä tulee etunojapunnerruksissa, joita kertyi ensimmäisellä kertaa ensin 25, sitten 15 ja lopuksi 8 toistoa. Palautukset ovat noin 1,5 minuuttia paitsi punnerruksissa noin 1 minuutti. Ja tässäkin treenissä meni viimeksi lämmittelyineen noin 50 minsaa.

Ruokavaliosta sellainen huomio, että hiilarit pyrin ottamaan pääasiassa ennen ja jälkeen treenin, kuten takavuosina TKD:ssä. Koska pudotan rasvan noin puoleen siitä mitä olen tähän asti syönyt, energiamäärä luonnollisesti pienenee, äkkiseltään katsottuna aiemmasta 2500-2600 kcal per päivä lukemiin 2100-2300 kcal.

Ei kommentteja: