tiistai 31. elokuuta 2010

Uusi SingStar päivän etuajassa!

Kysyvä ei tieltä eksy. Olin varannut ajoissa uuden SingStar SuomiHitit -pelin paikallisesta pelikaupasta. Koska olin muissa asioissa samassa kauppakeskuksessa, päätin piruuttani kokeilla tuuriani. Kysyin myyjältä, josko saisin pelin jo etukäteen, siis päivää ennen virallista julkaisupäivää. Lupasin, etten kerro kenellekään, joten pidetään tämä meidän välisenä salaisuutena, hyvä lukijani, ok? ;-)

Kotona olikin riehakas meno, kun myös pikkuväki intoutui laulamaan uusia biisejä. SingStar SuomiHiteissä on mielestäni paras biisilista sarjan tähänastisista peleistä. Kuopus on aivan intopinkeänä Fintelligensistä ja Cheekistä. Tuo Mikä boogie on kyllä bilebiisien aatelia myös omasta mielestäni: "Vedetään etkot, juhlat ja jatkot päälle...!" Meikä taas on vetänyt monta kertaa antaumuksella suomihevin ehdottoman huipun Kotiteollisuuden Minä Olen ja söpön lällyballadin Juha Tapion Kaksi Puuta.

Tuskin maltan odottaa ns. virallisia pelinjulkistamispippaloita vajaan kahden viikon kuluttua! Epäilemättä silloin hoilataan myös monta kertaa Eppujen Baarikärpästä, Mamban Vielä on kesää jäljellä-hittiä ja Dingon Autiotaloa.

Omega-margariini ei pelasta sydäntäsi

Tämän valveutuneet olivat jo tienneetkin, mutta nyt siitä on tutkimustieto: Omega-3:n lisääminen margariiniin ei pelasta sydäntäsi. Mielenkiintoista, että tutkimuksen tekijä, elintarvikejätti Unilever, on päästänyt tutkimuksen tuloksen julkisuuteen, vaikka sen tulos ei taatusti lisää margariinien myyntiä. Tosin seuraavaksi yhtiö varmasti tuputtaa tämän tutkimuksen varjolla margariineja, joissa on pelkkiä kasviperäisiä ALA-rasvahappoja, koska pelkästään sellaisia nauttimalla oli positiivisia tuloksia tässä tutkimuksessa.

Mutta jos vielä käytät margariinia, hyvä lukija, vinttaa ne helvettiin ja ota rehti voi tilalle. Ja jos et syö aitoa rasvaista villikalaa päivittäin, ota reippaasti kalaöljyä päivittäin. Noista on hyvä lähteä rasva-asioissa.

Paluu "normaaliin" rasvaprosenttiin

Kävin tänä aamuna mittauttamassa rasvaprosenttini Lapin urheiluopistolla. Olen palannut ns. normaalirasvoihin, siis sellaiseen rasvaprosenttiin, jossa olen ollut monta kertaa aiemminkin. Oli haikeaa hyvästellä alle 14 prosentin kireä kunto. :-(

Yhteenveto 31.8.2010 pihtimittauksesta:
- paino (kotipuntarilla): 76,1 kg (+5,4 kg 4 kk:ssa)
- rasvaprosentti: 16,2% (+2,8 %yks. 4 kk:ssa, rasvaa 12,3 kg eli +2,8 kg 4 kk:ssa)
- rasvaton paino: 63,8 kg (+2,6 kg 4 kk:ssa)

Eli liberaali hiilarien vetäminen ja kesäinen juhliminen varmaankin vaikuttivat siihen, että rasvaa tuli odotettua enemmän, jopa enemmän kuin rasvatonta massaa. Se on kieltämättä lievästi masentavaa, sillä tavoitteenanihan oli pysyä alle 16% rasvoissa ja saada takaisin 5 kiloa vhh-dieetin epäonnistuneen alkutaipaleen myötä kadonnutta rasvatonta massaa. Olen nyt puolivälissä tuota projektia, eli noin 2,5 kiloa pitäisi saada kerättyä puhdasta lihaa ilman rasvaa. Se taitaa olla liki mahdoton tehtävä, mutta yritän silti.

Tarkoitukseni oli myös ottaa kehonkoostumusanalyysi InBody 720 -laitteella, mutta sen tietokone oli saatu sekaisin, joten joudun siirtämään sen toiseen kertaan. Sain kuitenkin kaupan päälle kokeilla uudenlaista, ns. pirkka-mallista kehonkoostumusanalysaattoria, joka on merkiltään Tanita MC-180. Se antoi mm. seuraavanlaisia tuloksia:

- paino 76,65 kg
- rasva-%: 17,6 %
- rasvaton massa: 63,15 kg
- lihasmassa: 60,00 kg
- perusaineenvaihdunta: 1840 kcal

Tanita-laite kertoi myös sen, minkä olen InBodyllakin saanut tietää, että vasen jalka on edelleen heikompi kuin oikea jalkani. Nyt sain tietää myös, että vasen jalka on myös rasvaisempi kuin oikea, siis kyseisen laitteen arvion mukaan vasemmassa jalassa on 1,90 kg rasvaa, kun oikeassa sitä on 0,15 kg vähemmän. Lihaseroa on koneen mukaan enemmän, peräti 0,4 kg (oikeassa jalassa on 10,55 kg lihaa). Mielenkiintoista. Vasenta jalkaa pitäisi siis vahvistaa.

maanantai 30. elokuuta 2010

KLM-viikko 10 (viikko 34) [ma-la]

Flunssa on sitkeämpää sorttia, sillä se kiusasi minua koko viikon. Välillä olo oli parempana, seuraavana päivänä taas huonompana. Oireet muuttivat vähän muotoaan, mutta silti en uskaltanut vielä kuin haaveilla treenaamisesta. Tullin kanssa tuli yllättäen pientä säätämistä. Ruokapäiväkirjasta jäi tällä viikolla sunnuntai pois, koska ruokavaakani otti ja hajosi.

Aamupaino: 75.6kg (+0,3 kg viime viikosta, +2,4 kg projektin alusta)

SYÖDYT KALORIT: 3013kcal
- JOISTA PROTEIINIA: 128g (17% energiasta)
- JOISTA HIILAREITA: 106g (14% energiasta)
- JOISTA RASVAA: 230g (69% energiasta)
LIIKUNNALLA POLTETUT KALORIT: 67kcal

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Ruokavaaka hajosi

Kuukausia temppuillut, pitkään minua päivittäin palvellut ruokavaakani hajosi ilmeisesti lopullisesti. Pari päivää siis syön ruokaa puntaroimatta, nälän mukaan. Niin kuin joidenkin mielestä pitäisi aina tehdä. Tiistaina on rahaa ostaa uusi.

torstai 26. elokuuta 2010

iHerb-paketista meni verot

Ensimmäistä kertaa iHerbista tilaamani paketti jäi tulliin. Siitä tuli ilmoitus samanlaisella pakettikortilla kuin postistakin, mutta noutopaikkani oli läheisen asiamiespostin sijaan Rovaniemen tulli. Kyseinen paikka on auki vain kahtena päivänä viikossa, joten jouduin jännittämään muutaman ylimääräisen päivän paketin noutamista. Paketissa oli monivitamiinia ja probioottia.

Ajattelin, että tulli on napannut vitamiineja sisältäneen paketin rutiininomaisessa pistotarkastuksessa. Jouduin kuitenkin maksamaan rapiat 15 euroa arvonlisäveroa. Itse paketista maksoin luottokortilla iHerbille toimituskuluineen jo reilut 65 euroa. Lisäkulut eivät mieltä ylentäneet, mutta maksettava oli.

En tajunnut kysyä tullauksen perustetta, sillä sitä ei lue saamassani laskussa enkä tajunnut sitä erikseen kysyä. Eräällä nettifoorumilla lukemani perusteella minun ei olisi pitänyt joutua maksamaan mitään, koska paketin hinta toimituskuluineen oli 83,26 $. Olenko siis joutunut viranomaisen väärän kohtelun uhriksi? Päätöksestä voisin valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen kirjallisesti, aikaa on kolme vuotta.

Tullin setä varoitteli, että lisäravinteita ulkomailta tilatessa pitää olla varovainen, sillä monet ulkomaan vitamiineista sisältävät kuulemma niin kovia pitoisuuksia, että ne luokitellaan Suomessa lääkkeiksi. "Voi käydä niinkin, että tilaamasi paketti menee tullilaboratorioon etkä saa sitä lainkaan", mies tokaisi. Kerroin ymmärtäväni eri vitamiinien pitoisuusrajat, joten hän lisäsi että "tämä oli vain tiedoksi".

Laskin, että paketti oli 37. jonka olen iHerbistä tilannut 14 kuukauden aikana, joten tilastollisesti en joudu kovin monesti tullin kanssa tekemisiin.

LISÄYS:
Kiitos foodit.fi -foorumin tulliasiantuntijoiden, tajusin, että minua on verotettu virheellisesti 23 prosentin alvilla, kun vitamiinien/lisäravinteiden/ravintolisien alv on oikeasti 13. Joten otin yhteyttä ensin tullineuvontaan puhelimitse ja sitten suoraan virkailijaan. Hän kehotti tekemään vero-oikaisun Pohjoiseen tullipiiriin. Kyse on vapaamuotoisesta hakemuksesta, johon pitää liittää kopio hänen tullipäätöksestään. Oikaisuvaatimuksen saa jättää heidän Rovaniemen toimistoonsa, josta he toimittavat sen Pohjoisen tullipiirin pääpaikkaan Tornioon. Eli oikaisun tekeminen ei maksa mitään.

Mielenkiintoista, että oikaisun tekemisestä tullipiirille ei lukenut saamassani tullipäätöksestä mitään, vain ohjeet valittamisesta Helsingin hallinto-oikeuteen. Epäilen, että tulli oikaisee virheensä huomattavasti nopeammin kuin hallinto-oikeus, jossa asiat voivat venyä helposti vuodenkin.

LISÄYS 2: Sain tänään (20.9.) Pohjoisen tullipiirin päätöksen. He myönsivät perineensä liikaa veroa ja palauttavat koko 15,11 euron summan antamalleni tilille. Oikeus voitti! :-D

maanantai 23. elokuuta 2010

Flunssaa turpaan

Tänään olen käynyt taistoon flunssaa vastaan. Pyöräytin iltapäivällä flunssasmoothien hamppu-proteiinilla ja olen päivän aikana kiskonut yhteensä 6 grammaa c-vitamiinia jauheena. Lisäksi olen juonut paljon vettä.

Ainakaan pikaista helpotusta yllämainittu lista ei ole tuottanut. Tällä hetkellä olo on hakattuna ja kurkku kipeänä. Josko tukeva yöuni auttaisi asiaa.

KLM-viikko 9 (viikko 33) [ma-pe]

Flunssanpeeveli keskeytti treenit viikon loppupuolella. Ehdin käydä kerran lenkillä ja kerran salilla tekemässä penkkitreenin (jossa tein oman ennätykseni eli 3x70 kg), lisäksi kävelin ja pyöräilin työmatkoja. Lähdin flunssasta huolimatta radalle, kun tiedossa olivat hauskat laulubileet huippuseurassa. Bilettämisen takia lauantai ja sunnuntai jäivät kalorilaskurista pois. Sokerimäskiä söin keskiviikkona ja perjantain sekä lisäksi vielä vähän sunnuntainakin eli reippaasti tavallista enemmän.

Aamupaino: 75,3 kg (-0,2 kg viime viikosta, +2,1 kg projektin alusta)

SYÖDYT KALORIT: 3090kcal
- JOISTA PROTEIINIA: 131g (17% energiasta)
- JOISTA HIILAREITA: 162g (21% energiasta)
- JOISTA RASVAA: 210g (62% energiasta)
LIIKUNNALLA POLTETUT KALORIT: 244kcal

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Voiko chlorella tehota näin nopeasti?

Kävi nimittäin niin, että überbilehile-isosiskoni houkutti minut pippaloimaan eilen lauantaina. Otin siskon luona pidetyille etkoille oman Pleikkarini ja lasten huoneen telkkarin, jotta pääsimme aloittamaan laulubileet. Hauskaa riitti ja jatkoimme karaokekuppilaan, jossa ilakoimme valomerkkiin asti.

Törmäsimme kuppilassa varttuneeseen naiseen, joka oli opiskellut laulamista. Hän kuuli tunteella vetämäni tulkinnan Egotripin Matkustajasta, antoi mainiota palautetta ("mikä lavakarisma!", "sinulla on todella persoonallinen, joukosta erottuva ääni!", "laitoit todella tunnetta peliin!", "vedin kaikki sanat ja rivit oikeaoppisesti loppuun asti etkä jättänyt kesken!") ja rohkaisi oppimaan vielä enemmän laulutunneille. Olen haaveillut jonkin aikaa laulutunneille menosta.

Mutta takaisin otsikon kysymykseen. Nimittäin herättyäni en kärsinyt lainkaan kankkusesta. Se on harvinaista, etenkin kun otin kohtalaisesti alkoholia, vieläpä mietoja ja väkeviä sekaisin. En toisaalta unohtanut vedenkään tankkaamista illan aikana, mutta odotin edes jonkinasteista krapulaa. Olin ottanut eilen tupla-annoksen chlorellaa eli yhteensä 12 tablettia, joista viimeiset kolme aamuyöllä kotiuduttuani. Jos chlorella on todella näin tehokasta kamaa, tästä tulee aivan ykkössuperfood meikäläiselle! :-D

Lisäys: Salitreeni jäi tänään väliin, vaikka kankkusta ei ollutkaan. Syynä oli kurkkukipu, joka palasi vaivakseni. Lisäksi armoton treenikaverini eli pikkuveljeni oli myös sairastunut samaan flunssaan. Eli rautaa saa vähän aikaa levätä.

lauantai 21. elokuuta 2010

Flunssa - taas?

Olen viime päivinä kärsinyt orastavasta kurkkukivusta, kummallisesta väsymyksestä ja voimattomuuden tunteesta. Jätin eilen salitreenin väliin, kun olo tuntui huonontuvan. Eilen meni paljon aikaa sängyssä. Mäskihiilariakin vedin, kun koko perheen kanssa vietimme karkkipäivää.

Taidan olla syksyn ensimmäisen flunssan kohteena. Ei kivaa. Viimeksi kärsin flunssamaisista oireista kesällä, mutta ilmeisesti kyse oli jonkinlaisista detox- ja/tai allergiaoireista, sillä kärsin vain liman erityksestä ja tukkoisesta nenästä, en lihaskivuista tai voimattomuudesta. Tämänkertainen olotila tuntuu ihan perinteiseltä flunssalta.

Nukuin tosi tuhdit yöunet Finrexinin voimalla, joten nyt vointi on hieman kohentunut. Otan silti edelleen iisisti.

Mietin, että miten tässä taas kävi näin. Olen ollut töissä aika kovassa prässissä viimeiset pari viikkoa. Olen jäänyt kuuden päivän vapaille, jolloin oireet alkoivat. Eli olisiko kyseessä taas tuttu stressin laukeaminen, jota taannoin käsittelin postauksessani.

torstai 19. elokuuta 2010

Chlorella - kankkusen voittaja?

Innostuin jälleen uudesta lisäravinteesta/superfoodista. Tällä kertaa innoituksen aiheuttaja ei ollut Foodit.fi -foorumin keskustelu aiheesta, vaan työpaikalla tapaamani henkilö. Tämä nainen on todellinen energiapakkaus, joka säihkyy terävää älyä, hyvää oloa, karismaa ja ikinuorta kauneutta. Hän mainitsi yhtenä monista lisäravinteista chlorellan.

Tämä levä kuulemma voittaa kankkusen. Se kuulostaa järjeenkäyvältä, sillä chlorella kuulemma puhdistaa maksaa. Mikä mainio markkinointikeino! Miksi superfood-/lisäravinnekauppiaat eivät käytä tätä laajemmin chlorellan mainostamiseen? Siksikö, että he luulevat kaikkien em. tuotteita käyttävien juovan vain juuresmehuja ja humaltuvan vain raakasuklaasta?

Joka tapauksessa olen tilannut iHerbistä kokeiluksi purkillisen chlorellaa tabletteina, jonka pitäisi olla vieläpä luomua. Syön tätä normaalisti 6 kapselia päivässä purkissa olevien ohjeiden mukaan. Aiemmin mainitsemani chlorellaa suositellut rouva (joka on, BTW, todellinen MILF!) neuvoi ottamaan näitä vielä muutaman ylimääräisen ennen alkoholin maistamista.

Seuraavat laulupippalot, seuraavan kotimaisen SingStarin omat "julkkaribileet", ovat luvassa vajaan kuukauden kuluttua, joten sittenpä nähdään, voittaako näin lyhyt chlorella-kuuri kankkusen. Lupaan raportoida asiasta.

tiistai 17. elokuuta 2010

KLM-viikko 8 (viikko 32) [ma-to, su]

Tällä viikolla treenit pysyivät edelleen melkoisen kevyinä. Lisäksi kävin lenkillä kerran. Viikonloppuna pari päivää jäi kalorilaskurista pois, kun olin vanhempien mökillä halkosavotassa (näistä toisena päivänä söin aika paljon moskahiilareita).

Aamupaino: 75,5 kg (+0,5 kg viime viikosta, +2,3 kg projektin alusta)

SYÖDYT KALORIT: 2737 kcal
- JOISTA PROTEIINIA: 146 g (22 % energiasta)
- JOISTA HIILAREITA: 83 g (12 % energiasta)
- JOISTA RASVAA: 200 g (66% energiasta)
LIIKUNNALLA POLTETUT KALORIT: 207 kcal

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Lisäravinteet, vitamiinit, hivenaineet ja superfoodit

Seuraavia lisäravinteita syön tällä hetkellä päivittäin:

- FinnMSM:n OptiMSM: 2x4 grammaa, yksi annos aamuisin ja toinen iltaisin, runsaan veden kera.
- monivitamiini: New Chapter, Organics, Every Man's One Daily: 1 kapseli päivässä, yleensä aamuisin.
- kalaöljy: Nature's Answer, Liquid Omega-3, Deep Sea Fish Oil EPA/DHA, Natural Orange Flavor: 2x15 grammaa päivässä.
- D-vitamiini: Now Foods Vitamin D-3: 1-2 kapselia päivässä.
- magnesium: Now Foods Magnesium Citrate joko kapselina (2-4 kpl/päivässä) tai jauheena (n. 4 g/päivässä)
- C-vitamiini: Now Foods C-1000: 1-2 kapselia päivässä. (Tämä on ns. varavitamiini, sillä aiemmin käyttämäni nestemäinen C-vitamiini on lopussa.)
- B-vitamiini: New Chapter, Organics, Coenzyme B Food Complex: 2 kapselia päivässä.
- sinkki: New Chapter, Zinc Food Complex: 1 kapseli päivässä.
- ubikinoli: Healthy Originss Ubiquinol, 50 mg: 1 kapseli päivässä.
- Dymatize Elite Whey -heraproteiini (vaihtelevia määriä päivässä, yleensä laturi- ja palautusjuomissa, vihersmoothieissa ja turkkilaisen jogurtin kanssa)

Tätä olen alkanut käyttää taas pitkähkön tauon jälkeen lähes päivittäin:

- Now Foodsin luomu-spirulina (n. 7 g/vrk: yleensä laturi-/palautusjuomissa ja vihersmoothieissa)

Seuraava setti lisäravinteita on käytössä 6 viikkoa kerrallaan, jonka jälkeen pidän niistä noin kuukauden taukoa:

- kreatiini: 10 grammaa/päivässä
- beta-alaniini: 3-6 grammaa päivässä
- tauriini: 2-3 grammaa päivässä

Ja tätä enää satunnaisesti:

- Cocovin maca-jauhetta (n. 5 grammaa kerralla laturissa/palarissa/vihersmoothiessa tai turkkilaisen jogurtin kanssa).

Karaokea kutosen laulajan

Otsikon lause on Pekka Ruuskan biisistä "Päivien sävel". Lauloin kyseisen biisin ja neljä muuta eilen, kun lähdin ex temporena karaokekuppiloihin. Lähdin poikkeuksellisesti autolla, eli olin pelkästään energiajuoman ja veden voimalla liikenteessä. Selvin päin en pääse laulussani yhtä helposti rentoutumaan enkä samalla tavalla flow'hun kuten sopivassa nousuhumalassa. Yhtä kaikki selvin päin julkisesti laulamista pitää treenata lisää.

Harmi, etten saanut ketään kaveria mukaan - kaikilla tuntui olevan esteitä. Yksin laulaminen ei ole läheskään niin kivaa kuin hyvän kaverin tai hienon porukan kanssa.

perjantai 13. elokuuta 2010

Sports Tracker uusiutui

Päivän mielenkiintoisimpia uutisia on tämä. Nokian Sports Tracker ei ole toiminut ainakaan minun kaksi vuotta vanhassa N95 8GB:ssä viime viikkoina. Sports Tracker ei ole löytänyt satelliittia enää millään ilveellä eikä siten ole mitannut metriäkään lenkkieni pituuksista. Ohjelmistoon ei ole saanut uutta päivitystä enää aikoihin, joten ohjelman uusi tuleminen on todella iloinen yllätys. Nythän asialla ei ole enää Nokia, vaan ihan uusi firma, Sports Tracker Technologies.

Otan ohjelman uuden version testiin lähipäivinä. Lenkkeilyt ovat olleet viime viikkoina jääneet aika vähiin, viimeksi kävin keskiviikkona ja lauantaina pururadalla. Sports Trackerin uusi tuleminen antaa lisää motivaatiota.

LISÄYS: Iloni oli ennenaikaista, sillä uusikaan Sports Tracker ei toimi vanhassa luurissani. Ilmeisesti puhelimen GPS-laite on hajonnut. Toivottavasti takuu on vielä voimassa...

keskiviikko 11. elokuuta 2010

KLM-viikko 7 (viikko 31) [ma-to]

Treenit keventyivät edelleen ja nyt salitreenejä oli vain kaksi. Treenirytmiin vaikutti velipojan polttarit ja häät, jotka sattuivat peräkkäisille päiville. Lauantaina ennen häitä kävin vielä aamulenkillä ennen häitä. Lauantaina otin napanderiakin - ja taas, voisi joku todeta. Mutta kannatti, sillä oli tosi hauskaa!

Aamupaino: 75,0 kg (+0,2 kg viime viikosta, +1,8 kg projektin alusta)

SYÖDYT KALORIT: 2898kcal

- JOISTA PROTEIINIA 141g (20% energiasta)

- JOISTA HIILAREITA 74g (10% energiasta)

- JOISTA RASVAA 224g (70% energiasta)

LIIKUNNALLA POLTETUT KALORIT: 204kcal

maanantai 9. elokuuta 2010

Vietävän hyvät pirskeet!

Nimittäin nuo velipojan häät. Oli hienoa saada iso joukko sukulaisia ja etenkin sisarusparvi (yhtä lukuunottamatta) koolle juhlimaan saman katon alle. Olin seremoniamestarina ja karaokeisäntänä, joista sain kiitoksia ja yhden työtarjouksen seuraaviin häihin. Tunsin olevani elementissä mikrofonin varressa, siis sekä vetäessäni ohjelmaa että karaokea. Laulaakin sain sydämeni kyllyydestä. Tanssitin vielä paria leidiäkin varsin mallikkaasti. Heistä toinen, muskelijalkainen urheilijatypykkä jäi mieleen. Häneen ehdin tutustuakin vähän.

Kankkunen vähän vaivasi sunnuntaina. Lääkitsin sitä liiallisella hiilarilla.

lauantai 7. elokuuta 2010

Poronkäristystä ja paintballia

Velipojan polttareita vietettiin eilen melko epätyypilliseen tapaan. Siis ilman sulhasen nöyryyttämistä ja känniörvellystä. Aloitimme illan nauttimalla legendaarisen Pohjanhovin poronkäristystä.

Sitten lähdimme pelaamaan paintballia eli värikuulasotaa. Kaikki olivat ensikertalaisia. Touhu oli hauskaa, kunnes sain niin paljon kipeitä osumia, että leikkimieli alkoi karista. Värikuulat tekivät aika pahaa jälkeä, etenkin osuma päähän. Hommasta sai samanlaisen adrenaliinipuuskan kuin nyrkkeilymatsin ottamisesta. Tämä touhu ei kuitenkaan sovi kaltaiselleni nössölle, joten taisi jäädä meikäläiselle ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi. Tulipahan kuitenkin kokeiltua.

Lopuksi kävin selvin päin laulamassa lähikuppilassa selvin päin oman karaoke-suosikkini Mä elän vieläkin. Vedin hyvin, vaikka itse sanonkin.

Tänään on velipojan hääpäivä, ja se tarkoittaa tietysti bileitä.

perjantai 6. elokuuta 2010

Taukoa kreatiinista ja beta-alaniinista

Eilen vedin treenin jälkeen viimeisen annoksen kreatiinia ja beta-alaniinia kuukauteen. Miksikö? Kyse on em. lisäravinteiden annosteluohjeista, joissa niitä pitäisi vetää kuusi viikkoa ja pitää sen jälkeen kuukauden tauko.

Tauko sen takia, että monet urheilijat epäilevät kreatiinin antamien tehojen kärsivän, jos ainetta käyttää jatkuvasti. Beta-alaniinilla on käsittääkseni samansuuntainen juttu.

Näiden suorituskykyä lisäävien aineiden poisjättäminen sattui sopivaan saumaan, kun olen keskellä keveitä treeniviikkoja. Kun aloitan taas kovemmat treenit syksyllä, kreatiini ja beta-alaniini tulevat taatusti tarpeeseen.

torstai 5. elokuuta 2010

Kevyttä jumppaa

Olemme keventäneet salitreenejä. Viime viikolla teimme semi-kevyttä jumppaa, joka oli kyllä mielestäni vielä aika raskasta puurtamista: lähinnä painoja vähennettiin hieman ja sarjoja pidennettiin. Sain mm. rintapäivän seurauksena elämäni tähän mennessä muhkeimman pumpin rintalihaksiini! :-p

Tällä viikolla treenejä on kevennetty vielä lisää, maanantain rintatreeni oli löysin miesmuistiin. ;-) Tänään ohjelmassa on vielä kevyt jalka-selkä -jumppa, jossa on kuitenkin mukana kyykkäämistä - tosin normaalia pienemmillä painoilla ja vähän pidemmillä sarjoilla.

Viikon treenit jäänevät kahteen tällä kertaa, sillä loppuviikko on aika tiukasti ohjelmoitu. Perjantaina on velipojan polttarit, lauantaina häät ja sunnuntai on varattu näistä toipumiseen. Eli party on!

maanantai 2. elokuuta 2010

KLM-viikko 6 (viikko 30) [ma-to, su]

Kevensimme salitreenejä, kun ylirasitus alkoi vaivata viime viikolla. Lenkillä en käynyt. Sen sijaan kävin taas pippaloimassa, tällä kertaa työkaverin kanssa - vedimme oikein hyvät show:t kahdessa karaokekuppilassa. Kankkunenkin iski. Bileiden ja niistä toipumisen takia en merkannut perjantain ja lauantain syömisiä.

Aamupaino: 74,8kg (-0,2 kg viime viikosta, +1,6 kg projektin alusta)

SYÖDYT KALORIT: 2914kcal
- JOISTA PROTEIINIA 150g (21% energiasta)
- JOISTA HIILAREITA 105g (15% energiasta)
- JOISTA RASVAA 209g (64% energiasta)
LIIKUNNALLA POLTETUT KALORIT: 436kcal