perjantai 29. tammikuuta 2010

Kevätprojekti 2010: Lisää paukkuja

Tämän kevään projektini tavoite on yksinkertainen: parantaa suorituskykyä kuntosalilla, mutta pitää rasvaprosentti alle 14:ssä. Tähän pyrin lisäämällä pikkuhiljaa energiansaantia, lähinnä ottamalla enemmän hiilaria ennen treeniä ja ottamalla sitä useammin myös treenin jälkeen.

Tarkkoja määrällisiä tavoitteita ei ole, kunhan tulokset salilla ja sitä myötä kroppa paranevat.

Koska kärsin vuoden vaihteessa ylirasituksesta, joka johtui oman diagnoosini mukaan kovasta, kolme kertaa viikossa kyykkäämistä sisältävästä saliohjelmasta, niukoista hiilareista ja vähäisestä energiansaannista (2200 kcal), vaihdan saliohjelman vähemmän kuormittavaan, jossa kyykätään vain kerran viikossa. Lisäksi pidennän vähän sarjapituuksia, jotta kroppa saisi uudenlaista ärsykettä. Pääpaino uudessa ohjelmassa on edelleen isoilla, useita lihaksia yhtä aikaa rasittavissa liikkeissä eli mukana on mm. kyykky, etukyykky, SJMV, mave, penkki, sotilaspunnerrus, leuanveto ja dippi.

Koska tämä päättymässä oleva viikko on jo Kevätprojektin 2010 ensimmäinen, olen jo lisännyt ruokaa ja hiilareita. Eilen olin aamuvuoron ja olemattomien päikkäreiden takia aika romuna, joten kiskaisin puoli pakettia kuivattua taatelia (se on edelleen tappohyvää!) eli pidin ylimääräisen hiilaritankkauksen ennen salia. En osaa tarkemmin sanoa, kuinka paljon hiilaria tarvitsen lisää, jotta salilla rauta nousee paremmin. Se selviää kokeilemalla. Aion kuitenkin olla tarkkana, ettei laardia pääse kerääntymään yllättäviä määriä vyötärölle.

Hommaa kestää huhtikuun lopulle. Välillä toki vaihdan saliohjelmaa.

Ei kommentteja: